Citronová (pomerančová) bábovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      ks citron popřípadě pomerančová
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks pudinkový prášek
    • prášek do pečiva polovina
    • voda půl sklenice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme citronovou (pomerančovou) šťávu i s nastrouhanou kůrou.
2
Po vyšlehání přidáme mouku, pr.do pečiva, pudinkový prášek a vodu. Nakonec vmícháme bílky (předem ušlehané).
3
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.
4
Pečeme ve vyhřáté troubě cca na 170 stupňů.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    12. 4. 2015 18:22

    Testo vubec neni tuhe, jak tu uvadi jeden komentar, je nadychane, polotekute pred pridanim snehu, se snehem jako perinka :-). Priprava super jednoducha, chut zatim nemohu komentovat. Polila jsem citronovou polevou jen tak trosicku cik cak, pres to cokoladou rovnez cik cak a ted nechavam par minut tuhnout. Ale ta vune po dome je neskutecna!! Tohle miluju <3

  • frantapetra
    frantapetra |

    26. 11. 2012 09:31

    Delala jsem ji presne podle navodu a je takova hrozne hutna a tuha...ale chutove je dobra. Poradite mi, jak to priste zlepsit? Co pridat/ubrat? Diky! :-)

  • eva
    eva |

    24. 3. 2012 12:48

    Teď jsem dopekla a zároveň umyla 4 okna, bábovka vypadá skvěle. Pověsím záclony a hned si dám kafe a kusanec bábovečky, vypadá mňam, mňam :-)

  • petula24
    petula24 |

    1. 3. 2012 12:19

    výborná, jednoduchá rychlá. těsto se mi nesrazilo,jen jsem jí pekla na 180. vyvážená chuť citronu.Super!!

  • pippiva
    pippiva |

    9. 1. 2012 21:06

    Sice jsem tuto babovku nedelala, ale testo tohoto typu (vetsi pocet vajec, male mnozstvi mouky, pudinkovy prasek ...) se rado srazi, kdyz neni upeceno na 100%. Muze se zdat upeceno, pak babovku vytahnete z trouby a fiiiiii, potvora se zdrcne. ;-) Kolikrat se mi to stalo... :'(

  • duzinka
    duzinka |

    9. 1. 2012 19:59

    Voní krásně a chutnala by ještě lépe kdyby se nezdrcla. Šťáva ze dvou citronů s mi zdá hodně.