Autor:

Citronová (pomerančová) bábovka

Snadné
Ingredience
Vejce 5 ks
Cukr krupice 200 g
Citron
popřípadě pomerančová
2 ks
Hladká mouka 200 g
Pudinkový prášek 1 ks
Prášek do pečiva
polovina
 
Voda
půl sklenice
 
Citronová (pomerančová) bábovka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme citronovou (pomerančovou) šťávu i s nastrouhanou kůrou.

Po vyšlehání přidáme mouku, pr.do pečiva, pudinkový prášek a vodu. Nakonec vmícháme bílky (předem ušlehané).

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca na 170 stupňů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Reklama
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Citronová (pomerančová) bábovka

Komentáře

  1. Lenka   12.04.2015 | 18:22 | reagovat | závadný

    Testo vubec neni tuhe, jak tu uvadi jeden komentar, je nadychane, polotekute pred pridanim snehu, se snehem jako perinka :-). Priprava super jednoducha, chut zatim nemohu komentovat. Polila jsem citronovou polevou jen tak trosicku cik cak, pres to cokoladou rovnez cik cak a ted nechavam par minut tuhnout. Ale ta vune po dome je neskutecna!! Tohle miluju <3

  2. frantapetra   26.11.2012 | 9:31 | reagovat | závadný

    Delala jsem ji presne podle navodu a je takova hrozne hutna a tuha...ale chutove je dobra. Poradite mi, jak to priste zlepsit? Co pridat/ubrat? Diky! :-)

  3. eva   24.03.2012 | 12:48 | reagovat | závadný

    Teď jsem dopekla a zároveň umyla 4 okna, bábovka vypadá skvěle. Pověsím záclony a hned si dám kafe a kusanec bábovečky, vypadá mňam, mňam :-)

  4. petula24   01.03.2012 | 12:19 | reagovat | závadný

    výborná, jednoduchá rychlá. těsto se mi nesrazilo,jen jsem jí pekla na 180. vyvážená chuť citronu.Super!!

  5. duzinka   09.01.2012 | 19:59 | reagovat | závadný

    Voní krásně a chutnala by ještě lépe kdyby se nezdrcla. Šťáva ze dvou citronů s mi zdá hodně.

    1. pippiva   09.01.2012 | 21:06 | reagovat | závadný

      Sice jsem tuto babovku nedelala, ale testo tohoto typu (vetsi pocet vajec, male mnozstvi mouky, pudinkovy prasek ...) se rado srazi, kdyz neni upeceno na 100%. Muze se zdat upeceno, pak babovku vytahnete z trouby a fiiiiii, potvora se zdrcne. ;-) Kolikrat se mi to stalo... :'(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web