Krůta na víně se zeleninou

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks krůta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 70
      g slanina
    • 50
      g olej
    • 70
      g máslo
    • 75
      g cibule
    • 2
      dl bílé víno
    • 2
      dl voda
    • 150
      g karotka mladá
    • 170
      g kedlubny mladé
    • 150
      g květák
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krůtu nasekáme na porce, protýkáme slaninou, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme porce krůty, po obou stranách je prudčeji opečeme, podlijeme vínem a za občasného podlévání vodu dusíme v troubě, téměř do měkka.
2
Přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu a společně dodusíme do měkka. Dochutíme. Na talíří přizdobíme porci krůty podušenou zeleninou, ještě trochu opepříme, a posypeme sekanou petrželkou.
3
A jako přílohu můžete podávat rýži nebo vařené brambory.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.