Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks krůtí maso dala jsem dvě stehna
    • kořenová zelenina
    • slanina libová
    • zeleninový vývar
    • sůl
    • estragon
    • líbeček
    • pažitka
    • bazalka
    • oregáno
    • tymián
    • brambory
    • olej ve spreji
    • pepř mletý
    • 1
      lžička máslo
    • mražená zelenina já dala hrášek a kukuřici

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krůtí maso jsem si zbavila kůže, řádně ho oplácla a obalila v bambově soli.
2
Do pečící nádoby jsem si vložila na hrubo nakrouhanou kořenovou zeleninu, na kostičky pokrájenou slaninku a posekané bylinky. Na vše jsem vložila okořeněné maso, podlila vývarem a vložila přiklopené do vyhřáté trouby na 160 stupňů na cca 1 hodinu.
3
Brambory jsem si řádně omyla a pokrájela na požadovanou velikost. Rozložila na plech a postříkala olejem ve spreji, osolila, opepřila. Po 1 hodině jsem si maso odklopila a ještě na další hodinu, nechala odkryté péct v troubě, průběžně jsem maso přelévala šťávou v pekáčku.
4
Po půl hodině pečení odkrytého masa jsem si do trouby k masu přidala brambory. Jakmile uplynula hodina pečení odkrytého masa a půl hodiny pečení brambor, rozpálila jsem v troubě horní gril a brambory dala na úroveň nad maso.
5
Maso i brambory jsem grilovala do křupava.
6
Mezitím jsem si na pánvi na lžičce másla odusila mraženou zeleninku.
7
Naservírovala jsem na talíř a hotovo.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.