Autor:

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Snadné
Ingredience
Krůtí maso
dala jsem dvě stehna
2 ks
Kořenová zelenina  
Slanina
libová
 
Zeleninový vývar  
Sůl  
Estragon  
Líbeček  
Pažitka  
Bazalka  
Oregáno  
Tymián  
Brambory  
Olej
ve spreji
 
Pepř mletý  
Máslo 1 lžička
Mražená zelenina
já dala hrášek a kukuřici
 
Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Postup přípravy:

Krůtí maso jsem si zbavila kůže, řádně ho oplácla a obalila v bambově soli.
Do pečící nádoby jsem si vložila na hrubo nakrouhanou kořenovou zeleninu, na kostičky pokrájenou slaninku a posekané bylinky. Na vše jsem vložila okořeněné maso, podlila vývarem a vložila přiklopené do vyhřáté trouby na 160 stupňů na cca 1 hodinu.

Brambory jsem si řádně omyla a pokrájela na požadovanou velikost. Rozložila na plech a postříkala olejem ve spreji, osolila, opepřila. Po 1 hodině jsem si maso odklopila a ještě na další hodinu, nechala odkryté péct v troubě, průběžně jsem maso přelévala šťávou v pekáčku.

Po půl hodině pečení odkrytého masa jsem si do trouby k masu přidala brambory. Jakmile uplynula hodina pečení odkrytého masa a půl hodiny pečení brambor, rozpálila jsem v troubě horní gril a brambory dala na úroveň nad maso.
Maso i brambory jsem grilovala do křupava.

Mezitím jsem si na pánvi na lžičce másla odusila mraženou zeleninku.

Naservírovala jsem na talíř a hotovo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web