Krušnohorské brambrdle J. A. Náhlovského

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      g brambory vařené
    • 250
      g měkký tvaroh v kostce
    • 250
      g tvaroh ve vaničce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule velké
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené brambory rozšťoucháme s kostkou tvarohu, osolíme a opepříme.
2
Hladkou mouku osolíme, opepříme a pomocí vody vypracujeme těsto tak, aby šlo rozvalovat. Rozválíme jej, vykrájíme kolečka, naplníme bramborovou nádivkou, přehneme a spojíme.
3
Vzniklé taštičky vhodíme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou. Scedíme a necháme okapat.
4
Mezitím si usmažíme cibule na kolečka a tvaroh ve vaničce rozšleháme s mlékem a solí na řídkou smetánku. Uvařené taštičky obalíme v cibulce a protřeseme.
5
Jíme rukama ze společné mísy tak, že taštičky máčíme ve smetánce.

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    30. 1. 2006 10:58

    V první větě:-). Taštičky jsou z těsta nudlového popsaného ve druhé větě.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 1. 2006 10:28

    A kde je ta bramborová nádivka?