Krémová mrkvová polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mrkev
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • tuk
    • 1
      kostka masox drůbeží
    • 1
      kelímek jogurt nebo zakysaná smetana - na ozdobu
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, brambory a zalijeme vodou, aby byly suroviny potopené. Uvaříme s kostičkou bujónu. Pak rozmixujeme, dosolíme a opepříme. Na talíři zdobíme cákanci jogurtu nebo smetany, případně troškou barevného pepře. Můžeme podávat se smaženým hráškem (vložka do polévky).
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • iv
    iv |

    22. 8. 2015 20:55

    oooo koukám, že tu máme výživový poradce :-|

  • isjwe
    isjwe |

    27. 7. 2015 10:58

    :-X :-( :-( :-( :-( :-( :-$ O:-) :'( :-X :-X

  • Di
    Di |

    7. 1. 2015 06:18

    Nota bene, v původním receptu rozhodně nebyla celá kostka, a už vůbec ne masox, ale kousek kostičky drůběžího bujónu, který se dá koupit i bez glutamátů. Takhle si to upravili administrátoři.

  • Di
    Di |

    7. 1. 2015 06:18

    Nota bene, v původním receptu rozhodně nebyla celá kostka, a už vůbec ne masox, ale kousek kostičky drůběžího bujónu, který se dá koupit i bez glutamátů. Takhle si to upravili administrátoři.

  • Di
    Di |

    4. 1. 2015 17:03

    Myslím, že jedna bujonová kostička pro celou rodinu není tím nejhorším, čím se na svém zdraví prohřešujeme. Mezi touto polévkou, plnou zeleniny, a smaženým jídlem z "mekáče" je asi dost velký rozdíl, nemyslíte? :-\

  • Ladycat
    Ladycat |

    12. 11. 2014 20:54

    Výborná :-)

  • vita
    vita |

    9. 9. 2014 18:51

    pokud hledáte recepty protože chcete poznávat nové chutě, tak nepoužívejte masox a pod. Jestli je někdo líný udělat vývar, ať jde raději do mekáče, vyjde to nastejno. Nechápu, jak může autor použití masoxu veřejně prezentovat

  • Maja0027
    Maja0027 |

    18. 8. 2014 13:09

    Jídlo mi udělala manželka, s tím, že musí být výborně, že to tu všichni chválí. Nebylo to nic moc, zlatý normálný vývar se zeleninou a kapáním. 8-)

  • Terez-a
    Terez-a |

    4. 8. 2014 19:21

    Výborná polévka !!! Hustá a slaďoučká! :)

  • leryna
    leryna |

    20. 7. 2014 00:16

    Děkuji za typ, polévka byla výborná a nezůstala ani kapka. 8-)

  • Ája
    Ája |

    24. 6. 2014 12:37

    Faaaaantastická :-)

  • Dasulaa
    Dasulaa |

    8. 3. 2014 11:21

    musím říct že je fakt výborná :-) doporučuji všem i těm co začínají s vařením ;-) ;-) ;-)

  • Di
    Di |

    29. 12. 2013 10:18

    Zkuste přidat před trochu čerstvého zázvoru. ;-)

  • Mery96
    Mery96 |

    10. 11. 2013 15:51

    Zakysaná smetana a posypané strouhaným sýrem, mňam :-)

  • Mery96
    Mery96 |

    10. 11. 2013 15:51

    Výborná, velmi sytá a jemná polévka. Zakysaná smetana a posypala jsem strouhaným sýrem. Mňam. ;)

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    4. 11. 2013 13:05

    I my přidáváme trochu kari. Je to výborné.

  • kokaii
    kokaii |

    2. 11. 2013 13:15

    Dávám si tam ještě krapet kari :)

  • Milli
    Milli |

    24. 10. 2013 11:49

    Byla výborná a rychlá ;-)

  • Marcela
    Marcela |

    11. 1. 2013 16:21

    Výborná :-*

  • Koki
    Koki |

    26. 10. 2012 10:30

    Kolik vody mám dát na polévku?

  • Michaela H.
    Michaela H. |

    22. 10. 2012 17:00

    výborná polévka, jsem zvědavá, jak bude chutnat mému příteli :-)

  • Alena
    Alena |

    8. 9. 2012 07:44

    Polivka je vyborna, detem chutnala neuveritelne. Davam za 1! 8-)

  • zarka
    zarka |

    20. 8. 2012 21:30

    výborná !! 8-)

  • Kate
    Kate |

    12. 8. 2012 13:05

    Výborná ! :-) miluju tuhle polévku !!! Akorát jsem dala místo bujónu polévkové koření bez glutamátu ;-) a i tak jsme si pochutnali

  • Sany
    Sany |

    26. 5. 2012 11:50

    Vynikající, moc ráda ji vařím.

  • MarilynM2
    MarilynM2 |

    14. 5. 2012 11:20

    skvělá.. ;-)

  • Stálý měsíční plat
    Stálý měsíční plat |

    31. 3. 2012 19:54

    Možnost stálého měsíčního platu bez zadnych investic, krome vaseho casu. Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky!

  • marketa91
    marketa91 |

    31. 3. 2012 16:08

    za mě dávám 1 :-) Přítel si moc nepochutnal, ale já ano!

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    1. 3. 2012 17:21

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia |

    1. 3. 2012 16:47

    Sůl 1 špetka - je rozhodně málo, Pepř 1 ?

  • veruuk
    veruuk |

    28. 2. 2012 14:29

    Vynikající polévka! :-) Ani jsem to nečekala, ale opravdu jedna z nej polévek... Přidávám do oblíbených a děkuju za recept! ;-)

  • Marsel
    Marsel |

    26. 1. 2012 20:41

    Dnes jsem vyzkokušela :-)) je moc dobrá :-) chutnala hlavně 18 m dceři :-[ Jen pepř jsem zcela vynechala - kvůli dětem, ale to si každý může případně opepřit na talíří :-)

  • Chef
    Chef |

    29. 11. 2011 18:47

    No... Zdravá... Ta kalfilérka v podobě bujónu, nic moc.

  • Thinuviel
    Thinuviel |

    21. 10. 2011 13:12

    Výborná a zdravá polévka. Akorát jsem nedávala brambory a místo toho přidala petržel. Jogurt tomu nakonec dodá příjemnou jemně nakyslou příchuť. Určitě budu vařit častěji.

  • Petul
    Petul |

    15. 9. 2011 10:14

    Opravdu polevka luxusni!!!!!!!

  • Jenna
    Jenna |

    7. 9. 2011 19:02

    Naprosto výborné! Nedovedla jsem si představit, jak bude chutnat, ale je to naprosto geniální polévka!! Dala jsem si hned po dovaření a pak jsem si šla ještě 2x přidat a u rodiny sklidila také úspěch! Dávám určitě 1!! :)

  • pajaw
    pajaw |

    30. 8. 2011 17:16

    Výborné, mlaskala celá rodina, už se těším až ji uvařím zas

  • Mimiska1
    Mimiska1 |

    17. 8. 2011 11:39

    Lepší polévku jsem nejedla a celé rodince chutnala dokonce tak, že jsem jí musela vařit hned 3x zasebou

  • girlska
    girlska |

    9. 8. 2011 10:07

    Mňam, zdravá dobrota i bez smetany.

  • ondraek
    ondraek |

    23. 2. 2011 10:38

    Tak to náš malej pepř a všechno trošku ostrý úplně miluje - když udělám guláš tak by se po něm mohl utlouct (má18měsíců)

  • kenavis
    kenavis |

    29. 1. 2011 11:58

    Fakt výborná. Napodruhé dělám z kila mrkve :)

  • Eva Šárovcová
    Eva Šárovcová |

    13. 8. 2010 13:29

    Právě jsem dojedla talířek a půjdu si přidat. Opravdu výborný nápad a za pár korunek. U mě za 1:))

  • Veronika Matoušková
    Veronika Matoušková |

    24. 10. 2009 12:07

    Tak Pepíno právě dojedl poctivou porci téhle polívky. Pořád říkal ňam a otvíral pusinku (pravda, u něj neprošla jen brokolice :-) ) ale opravdu je dobrá. Nakonec jsem mu do ní dala půl kostičky Natur bujonu bylinkového, a jinak to nedochucovala. Ze dvou mrkví a dvou menších brambor bude mít i na zítra. Super tip, zařadím do jídelníčku.

  • Veronika Matoušková
    Veronika Matoušková |

    24. 10. 2009 11:03

    my používáme ty "natur bujony" od Vitany, ale tuhle polívku chci dělat pro synka (14 měsíců,) tak ji udělám bez něj. A rozhodně bez pepře. Tak uvidíme jak ji ocení :-)

  • žaneta košťálová
    žaneta košťálová |

    16. 9. 2009 17:28

    Velice chutná polévka, původně vařena jen pro dceru, ale pustili jsme se do ni všichni :o)

  • Ingrid Poslušná
    Ingrid Poslušná |

    15. 12. 2008 11:49

    Jednoduchá,rychlá,dobrá,všem chutnala tak dáváme za 1. :-)

  • vendula m.
    vendula m. |

    17. 10. 2008 20:17

    polevka je opravdu moc dobra. jen jsem misto bujonu dala polevkovou smes bez glutamatu. chutnala synkovi i manzelovi :-)

  • Radka Kmentová
    Radka Kmentová |

    9. 8. 2007 07:48

    Je moc dobrá a hlavně hodně sytá, takže už se potom nemusí nic jíst!!! Dávám 1

  • Di
    Di |

    16. 5. 2007 18:01

    Já recepty také nevymýšlím, to jen výjimečně. Spíše hodně receptů přečtu, dost vyzkouším a maximálně obměním. Tahle polévka je z mé oblíbené kuchařky frekvence 1.

  • Monika V.
    Monika V. |

    16. 5. 2007 17:14

    Není zač. V mých silách zase není vymýšlení receptů. Já odsud jen okukuju, vařím a pak vkládám fota.

  • Di
    Di |

    16. 5. 2007 16:36

    Paní Vejvodová, díky za foto, které není v mých silách.

  • Monika V.
    Monika V. |

    16. 5. 2007 15:21

    Děkuji za přidání fota.

  • Léňa
    Léňa |

    10. 4. 2007 19:20

    Tak to je má nejoblíbenější polévka z dětství,akorát do ní nesměly chybět strouhankové knedlíčky.Strouhanku ,žloutek,kousek másla smícháme na hmotu,přidáme trochu soli,popřípadě najemno usekanou petrželku a tvoříme knedlíčky,které zaváříme do polévky.Dětem to moc chutná,třeba jen tak na večeři :o)

  • Di
    Di |

    15. 11. 2006 18:21

    Můj syn si tuto polévku "vylepšuje" plovoucím smaženým hráškem - myslím tím takové ty těstovinové kuličky.

  • Alžběta Adamíčková
    Alžběta Adamíčková |

    15. 11. 2006 17:26

    Musim rict, ze polevka je velmi dobra, akorat v ni trochu postradam "plovouci neco". Smetanu jsem vlila primo do hotove polevky a chut vylepsila. Nakonec jsem polevku zasypala sekanym libeckem. Moc jsme si posmakli!

  • Věra
    Věra |

    6. 6. 2006 10:24

    Dělala jsem polévku s kostičkou bujonu je suprová a má krásnou barvu. (zeleninu smažím na másle se lžící oleje). Polévka je výborná a rychlá. Díky Di

  • Di
    Di |

    6. 6. 2006 09:42

    Toho bujónu musí být opravdu jen malá kostička, aby ochutil a nepřehlušil chuť. Já ho jinak skoro nepoužívám Ale určitě stačí jen osolit.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    2. 6. 2006 14:07

    Pre tak malé detičky by som nepridávala ani bujón, ani solčanku. Vlastne ani pre dospelých ho napridávam. Mám rada, ak cítiť to, čím to skutočne je. Teda ak mrkvová, tak mrkvou. Bujóny dodávajú príchute a môže sa stať, že príchuť rôznych jedál je rovnaká... To ja nerada : (

  • Ivana Šejbová
    Ivana Šejbová |

    2. 6. 2006 13:39

    Mému 18 měsíčnímu synovi moc chutnala jen místo bujonu jsem dala solčanku.

  • Di
    Di |

    16. 1. 2006 19:41

    Já většinou dávám máslo nebo olivový olej, případně obojí. Dobré je, že se nemusí dávat žádná zásmažka a polévka je hustá, kmrémová, jak ji mám ráda.

  • Airan
    Airan |

    16. 1. 2006 13:59

    Moje oblibena polivka z detskych det:-)) My do toho davali jeste mleko a jedli s opecenima kosticky rohliku Jako tuk doporucuji maslo, pak to nadherne voni. S cakancema smetany to urcite vyzkousim. Di, dekuji za pripomenuti receptu.