Autor:

Královské stoleté řezy

Obtížné
Bílé těsto
Hladká mouka 400 g
Máslo 200 g
Žloutek 1 ks
Prášek do pečiva 1 špetka
Sůl 1 špetka
Těsto
Cukr 200 g
Vejce 5 ks
Bílek 1 ks
Kakao 50 g
Strouhané ořechy 70 g
Ingredience
Mléko 400 ml
Cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1,5 ks
Máslo 120 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Suroviny na bílé těsto zpracujeme a rozdělíme na dva díly. Z prvního dílu vyválíme placku přes celý plech a upečeme. Z druhého dílu vyválíme na plech placku o stejné velikosti, na ni rozetřeme černé těsto a také upečeme.

Upečenou vychladlou placku s černým těstem potřeme pudinkovým krémem a přiklopíme první upečenou plackou. Řezy necháme do druhého dne odpočinout a nakrájíme. Uleželé jsou moc dobré.

<BR>Černé těsto: utřeme cukr a žloutky, přimícháme kakao, oříšky a nakonec sníh ze 6 bílků.

<BR>Krém: z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a přimícháme vychladlý pudink.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Retro štafetky Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Retro štafetky - chuť dětství Články z

Komentáře k receptu: Královské stoleté řezy

Komentáře

  1. Marta   05.12.2006 | 11:17 | reagovat |

    Řezy jsou opravdu špičkové ! Mám trošku jiný recept na bílé těsto - 360g másla a 360g mouky. Toto máslové těsto je úžasně dobré, ale mnohem křehčí a naprosto "nepřenositelné". Přidávám proto "zlepšovák". Upekla jsem proto druhou placku bez ohledu na vzhled. I pouhé vyvalování horní placky, aby vypadala pěkně je horor - alespoň pro mě :). Při sestavování moučníku jsem ji na krém rozdrobila a prosypala nahrubo pomletými a opraženými oříšky. Konečný výsledek vypadal dost dobře. Krém jsem z nouze zaimprovizovala -zkaramelizované Salko (uvařené a zapomenuté od Velikonoc) a 1/4 l šlehačky spolu zahřát, vychladit a vyšlehat. Postupně na pomalé otáčky zašlehat vychladlý bešamel (1/4 l mléka a 40g hl. mouky).Ve výsledku moc dobré.Marta

  2. Anonym   11.03.2005 | 20:49 | reagovat |

    Vrchní plát někdo peče na obráceném plechu,nebo ještě za syrova rádýlkem nakrájí na čtverce,upečené pak přendá na spodní díl s krémem a pak dokrojí. Práci si ulehčíte ( těsto se totiž rádo láme), když ho pečete na pečícím papíru, pak se lépe sesune na spodní díl. Kamarádka místo kakaa a oříšků dává mletý mák a pudink dělá karamelový,je to móóóc dobré!! Katka.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní! 9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní!
Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit
Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila? Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web