Kovbojské fazole

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      šálek fazole vařené - mohou být z konzervy
    • 1
      plátek šunka větší - tustý nejméně na prst
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 1,5
      lžička sůl
    • 2
      šálek voda
    • 6
      plátek anglická slanina
    • 1
      ks cibule velká - nakrájená nahrubo
    • 5
      stroužek česnek velký - utřený
    • 4
      ks rajčata pěkná
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole, šunku, papričku, sůl a vodu dej do hrnce, přikryj a uveď rychle do varu. Pak zmírni oheň a nech vařit 20 minut. Fazole odstav a tekutinu z nich slej do hrnečku. Zatímco se vaří fazole, opeč na větší pánvi slaninu dozlatova, přidej cibuli a česnek a opékej 5 minut za občasného míchání. Omytá rajčata nakrájej na malé kousky a přidej do pánve. Okořeň, zalej 1 šálkem tekutiny z fazolí a nech dusit na mírném ohni asi 40 minut. Častěji promíchávej. Potom vmíchej fazole a všechno dohromady 5 minut prohřej.
2
Podávej horké s krajícem chleba.

Komentáře k receptu

  • Tarari .
    Tarari . |

    21. 10. 2008 09:26

    Prosím a co s tím plátkem šunky na prst silným? Nakkrájet?

  • Petule B
    Petule B |

    5. 2. 2008 14:22

    Moc dobré. Já ještě přidala půlku červené papriky místo dvou rajčat, špetku oregana a drceného kmínu pro větš vůni. Solila jsem podravkou. Bylo to vynikajcí.