Koprovka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g hladká mouka
    • hovězí maso
    • hovězí vývar
    • 2
      dl smetana
    • 2
      dl mléko
    • 1
      lžička máslo
    • 1
      svazek kopr čerstvý
    • cukr
    • ocet
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V troše mléka rozšleháme mouku a vmícháme do části vroucího vývaru se zbylým mlékem. Vaříme s přidáním cukru, octa, případně soli. Podle potřeby ředíme vývarem. Nakonec vmícháme smetanu, kousek másla a opranou, nadrobno rozsekanou nať kopru. Uvařené hovězí maso nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíky a omáčkou. Můžeme přizdobit malou snítkou kopru.
2
Varianta: Místo masa můžeme k omáčce podávat natvrdo uvařená rozpůlená vejce a místo knedlíku brambory.

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    14. 7. 2011 12:58

    Zálivky a omáčky

  • Anonymous
    Anonymous |

    13. 4. 2011 18:24

    vynikajici