Koláč margotka s jablky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      ml polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml hera
    • 100
      ml mléko
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
  • Náplň
    • 3
      ks jablka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • skořicový cukr místo jablek možno použít jakékoli ovoce, pak dáme místo skořicového cukru vanilkový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: smícháme všechny suroviny, těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (na velký plech zaděláme 2-3x větší dávku těsta, Margot 1-2) a upečeme.
2
Náplň: nastrouhaná jalbka podusíme se skořicovým cukrem, poté podlijeme trochou vody a zahustíme solamylem rozmíchaným v menším množství vody. Náplň rozetřeme na studený upečený korpus, který můžeme ponechat vcelku nebo uprostřed rozkrojit a jablkovou hmotu použít místo krému. Dáme vychladit a před podáváním zdobíme šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    27. 9. 2008 13:02

    Tak už několikrát jsem tuto buchtu dělala a je moc dobrá měla velký úspěch i naši návštěvy.

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    29. 3. 2008 23:02

    Tento recept na buchtu znám ,ale bez té náplně.Zní to lákavě a určitě vyzkouším .Jinak z margotky dělám dost často a navch polévám polevou ze 2 čokolád (kaštanů)a jedné malé lžičky sádla, lépe se to roztírá a krásně se to leskne.