Autor:

Karibská kuřecí stehna

Střední
Ingredience
Kuřecí stehna
paličky i horní
4 ks
Med 1 lžíce
Kečup - jemný 1 lžíce
Chilli 1 lžička
Citronová šťáva 1 lžička
Olej
na opečení
 
Karibská kuřecí stehna

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Vezmeme tu největší pánev nebo kastrol, co máme a minutu po rozehřívání na něj nalijeme olej, aby pokryl dno. Kuřecí stehna po obou stranách prořízneme nožem podél obou kostí hluboko, až ke kosti (aby se tam dostalo teplo). Mezitím smícháme všechny ingredience. Mixturou pomažeme stehna z obou stran a pečeme asi 15 minut na každé straně v pánvi. Tím, že je do masa udělaný zářez, teplo se dostane až ke kosti.

Před podáváním osolíme a podle chuti ještě opepříme bílým nebo cayenským pepřem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.12 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Karibská kuřecí stehna

Komentáře

  1. Zidane   29.11.2015 | 3:00 | reagovat | závadný

    Pomažte mixturou a pak opékejte... a co když to pomažu a nechám pár hodin být (jsou tři ráno, připravuju to zcela záměrně... nechám to uležet a k obědu to jen dodělám? Myslím, že tím můžu jenom výsledku pomoci.

    A OPÉKAT kuřecí stehna na pánvi? To se mi nepozdává, to se stihne udělat? Těžko, jak čtu komentáře...

  2. Skira   25.09.2015 | 13:30 | reagovat | závadný

    Marináda dobrá, ale pečení na pánvi...absolutně nedostatečné. Stehna jsou z venku černá, ale uvnitř syrová. Chce to po krátkém osmahnutí klasické pečení v troubě.

  3. Víťa & spol.   18.05.2014 | 14:09 | reagovat | závadný

    Asi to má být v troubě, začali jsem na vařiči osmahnutími, ale nezdálo se mi to. Po rodinné poradě jsme to tedy šoupli do trouby na 200°C (horní i spodní ohřev posazené kousek níž) 15minut, pak (při otáčení) snížili na 170°C a aspoň 20minut. Ke konci jsem to podlil trochu horkou vodou na šťávu. Marinády jsem musel udělat 2x tolik, ale kvůli dětem jsem dali méně chili a případně dokořenili na talíři. Bylo to moc dobré, jen to ještě chtělo asi o pár minut dýl, (maso nepadalo od kosti).

  4. Iveta   24.02.2014 | 12:33 | reagovat | závadný

    Pokud jsou stehna větší je absolutně nemožné je opékat z každé strany 15 min, zbyli by mi z toho brikety a ne stehna (připalovalo se mi to již po 5ti min.). Příště zkusím v troubě. Ale marináda je super i na grilování venku. :))

  5. Zbyněk   22.08.2013 | 14:05 | reagovat | závadný

    Oheň jsem nastavil na 4/9 a stejně se mi to spálilo, tak jsem to spálené musel oškrabat a tím se chuť medu a chilli úplně vytratila, takže nic moc. příště to zkusím v troubě, snad to bude lepší.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web