Karbanátky s lečem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
40 minut
4
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka na zahuštění karbanátků
    • 1
      sklenice zeleninové lečo velké
    • 150
      g sýr v celku
    • kečup - jemný
    • hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uděláme si karbanátky (mleté maso, cibule na drobno, sůl, pepř - smícháme s hladkou moukou a tvarujeme placičky). Hlubokký plech vymažeme a naskládáme karbanátky syrové, potřeme je hořčicí, kečupem a na každý dáme hromádku leča. Pečeme 30 minut. Potom posypeme každý karbanátek strouhaným sýrem a zapékáme 5 minut.
2
Podáváme s americkými brambory.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • petreska
    petreska |

    18. 5. 2015 19:41

    Výborný, rychlý a jednoduchý recept :-) To se cení, díky ;-)

  • Alice
    Alice |

    15. 7. 2013 13:25

    na kolik stupňů se zapéká?

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    10. 7. 2013 17:17

    Mňamka.

  • MataHari
    MataHari |

    16. 6. 2013 12:31

    Pochutnali jsme si.

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 11. 2010 09:55

    ...placičky hodně uplácat,při pečení se zakulacují :-),zelenina pak spadne,ale na chuti to nic nezmění,takže za 1*

  • vormen
    vormen |

    2. 11. 2010 08:19

    fakt super recept, jednochý, ale chutná všem a není pracný, vařím to pořád :-)

  • Romana Zárubová
    Romana Zárubová |

    20. 7. 2009 18:12

    Vynikající, dělala jsem dnes poprvé a je to lahoda

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    27. 11. 2008 17:43

    Tak jsem také zkusila a musím říct, že to byla skvělá obměna klasických karbošů. Byla to fakt mňamka, i manžel si pomlaskával a to moc pokrmy z mletého nemusí. Chuť leča v karboších-báječná:-)

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    24. 11. 2008 18:25

    Take se pripojuji s chvalou. Drzela jsem se receptu, tedy zadny cesnek ani majoranka a bylo to vyborne. Myslim, ze chut leca je dost vyrazna, a proto neni nutne recept nejak obohacovat. Zaslouzi si urcite 1.

  • Lenka walová
    Lenka walová |

    23. 11. 2008 12:21

    Vynikající pochoutka. Je to opravdu chutné, karbanátky jsem ochutila, jak jsem zvyklá, česnekem i majoránkou. Je to určitě zdravější než klasické smažené karbanátky. Podlila jsem zbylou šťávou z leča a o pekáč jsme se málem pobili. :))) Děkuji za recept.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    5. 10. 2008 13:30

    Ještě bych chtěla upřesnit : cibuli jsem nedávala, ale dala jsem místo toho česnek, zadělala jsem jako na normální karbanátky, včetně majoránky atd. Na závěr jsem sypala goudou.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    5. 10. 2008 13:27

    Toto je opravdu vynikající záležitost, super rychlé a lepší než smažené karbanátky v oleji. Dávám za 1 !!

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    28. 9. 2008 22:11

    Super jídlo. Všem moc chutnalo. Dávám do oblíbených.

  • ivana anavia
    ivana anavia |

    28. 9. 2008 15:43

    výborné, dělala jsem verzi s nivou bez strouhaného sýra. Je to rychlé a moc dobré.

  • Marta Kropáčová
    Marta Kropáčová |

    19. 9. 2008 18:03

    Dnes jsem to uvarila,moc prace s tim opravdu nebylo.Sklidila jsem za obed velkou pochvalu,takze pani Lado,diky,opet skvela zmena v jidelnicku,moooc dobrounke

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    14. 6. 2008 09:01

    Výborné, chutné, do mletého jsem namíchala i strouhanou nivu a sýr navrch jsem vynechala a přílohou byla rýže. Doporučuji, někde jsme ten recept četla v novinách a s nivou je to opravdu vynikajicí

  • miroslav deak
    miroslav deak |

    13. 6. 2008 18:14

    Velmi rychlé a VYNIKAJICI jídlo,všem mohu jen doporučit.

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    13. 2. 2008 19:39

    Tarari, na kolik stupňů jste v horkovzdušné troubě pekla? Děkuji za odpověď.

  • Tarari .
    Tarari . |

    13. 2. 2008 11:51

    Tak jsem to zkusila a dávám velkou jedničku. Lečo a karbanátky - to by mě nenapadlo. Díky horkovzdušné troubě jsou karbanátky i brambory upečené "jedním vrzem". Skvostné.

  • kokoska
    kokoska |

    6. 1. 2008 11:07

    Výborné, díky leču šťavnaté a co je nejlepší, jednoduché! :)