Autor:

Jelení guláš

Střední
Ingredience
Rostlinný olej 50 ml
Cibule 2 ks
Drcený kmín  
Pepř mletý  
Česnek  
Hladká mouka 2 lžíce
Červené víno 1/2 l
Rajský protlak 80 g
Cukr  
Jelení maso
plec
600 g
Marmeláda
pikantní
3 lžíce
Vývar
může být i z masoxu
1/2 l

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, utřený česnek a mírně podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou do té doby, než se všechna voda vydusí. Poté zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme vínem, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka. Dochutíme, 1 minutu provaříme. Stáhneme z plotýnky a pod pokličkou necháme 10 minut dojít. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Jelení guláš

Komentáře

  1. Lea   01.01.2013 | 20:37 | reagovat | závadný

    Děkuju za návod na fantastický guláš,měl obrovský úspěch,kéž by byl takto úspěšný celý rok 2013 <3

  2. michalides   17.02.2012 | 15:21 | reagovat | závadný

    paradicka! dakujem za recept. este som nerobil gulas na vine.. vlastne este som nerobil ziaden gulas, ale podla tohoto receptu sa mi ho podarilo perfektne pripravit. pridal som este jednu chilli papricku a vysledok bol super. jedinu chyba bola, ze som dal prilis vela muky a v zaverecnej faze som nechal prilis dlho dusit, takze bol trochu zlepeny, ale inak uplne super.

  3. jesus   26.05.2011 | 15:01 | reagovat | závadný

    dělám to víceméně po svém.Místo marmelády tam přidám čalamádu-domácí nakládanou zeleninu.Je to bašta,nedá se nic zmršit...

  4. Lukáš   25.05.2011 | 11:00 | reagovat | závadný

    Já jsem asi trošku natvrdlý, může mi někdo říct, cé je to ta pikantní marmeláda? nikdy jsem o tom neslyšel a nemam představu, co mám v obchodě hledat ...

    1. I.S.   15.08.2011 | 21:05 | reagovat | závadný

      Ja tam davam marmeladu (bez zrnicek) rybizovou, ta je vyraznejsi. Tak to bylo myslim mysleno. :-)

    2. linkstrem   02.01.2016 | 0:09 | reagovat | závadný

      Nejlepší brusinková do zvěřiny!Nezkazí to ani šípková nebo rybízová!

  5. Marie1981   20.03.2011 | 13:21 | reagovat | závadný

    Dnes jsem vařila guláš dle vašeho receptu a je naprosto úžasný.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web