Autor:

Jelení guláš

Střední
Ingredience
Rostlinný olej 50 ml
Cibule 2 ks
Drcený kmín  
Pepř mletý  
Česnek  
Hladká mouka 2 lžíce
Červené víno 1/2 l
Rajský protlak 80 g
Cukr  
Jelení maso
plec
600 g
Marmeláda
pikantní
3 lžíce
Vývar
může být i z masoxu
1/2 l

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, utřený česnek a mírně podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou do té doby, než se všechna voda vydusí. Poté zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme vínem, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka. Dochutíme, 1 minutu provaříme. Stáhneme z plotýnky a pod pokličkou necháme 10 minut dojít. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1
Roláda z bramborového těsta Bramborové těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Jelení guláš

Komentáře

  1. Lea   01.01.2013 | 20:37 | reagovat |

    Děkuju za návod na fantastický guláš,měl obrovský úspěch,kéž by byl takto úspěšný celý rok 2013 <3

  2. michalides   17.02.2012 | 15:21 | reagovat |

    paradicka! dakujem za recept. este som nerobil gulas na vine.. vlastne este som nerobil ziaden gulas, ale podla tohoto receptu sa mi ho podarilo perfektne pripravit. pridal som este jednu chilli papricku a vysledok bol super. jedinu chyba bola, ze som dal prilis vela muky a v zaverecnej faze som nechal prilis dlho dusit, takze bol trochu zlepeny, ale inak uplne super.

  3. jesus   26.05.2011 | 15:01 | reagovat |

    dělám to víceméně po svém.Místo marmelády tam přidám čalamádu-domácí nakládanou zeleninu.Je to bašta,nedá se nic zmršit...

  4. Lukáš   25.05.2011 | 11:00 | reagovat |

    Já jsem asi trošku natvrdlý, může mi někdo říct, cé je to ta pikantní marmeláda? nikdy jsem o tom neslyšel a nemam představu, co mám v obchodě hledat ...

    1. I.S.   15.08.2011 | 21:05 | reagovat |

      Ja tam davam marmeladu (bez zrnicek) rybizovou, ta je vyraznejsi. Tak to bylo myslim mysleno. :-)

    2. linkstrem   02.01.2016 | 0:09 | reagovat |

      Nejlepší brusinková do zvěřiny!Nezkazí to ani šípková nebo rybízová!

  5. Marie1981   20.03.2011 | 13:21 | reagovat |

    Dnes jsem vařila guláš dle vašeho receptu a je naprosto úžasný.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web