Jelení vývar s knedlíčky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 0,5
      ks celer
    • 2
      lžíce máslo
    • 600
      g jelení maso Ořez
    • sůl
    • tymián
    • 3
      ks bobkový list Listy
    • 5
      ks pepř mletý Kuličky
    • 3
      ks nové koření Kuličky
    • 1
      špetka muškátový oříšek Mletý
    • 1
      lžička citronová kůra Nastrouhaná
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce líbeček Nasekaný
    • strouhanka Dle potřeby
    • 1
      lžíce sherry

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou cibuli, mrkev a celer nasekáme nadrobno. Cibuli, polovinu mrkve a celeru orestujeme na másle. Kostičky masa přisypeme k zelenině, zalijeme chladnou vodou, osolíme a přidáme koření, vaříme doměkka. Vývar pak přecedíme, přidáme kůru, zbytek zeleniny a uvaříme.
2
Uvařené maso umeleme, přidáme sůl, vejce, libeček a strouhanku (dle hustoty) a vypracujeme hmotu na knedlíčky, které pak uvaříme v osolené vodě. Uvařené knedlíčky přidáme do vývaru, ochutíme sherry. Můžeme přidat i domácí nudle.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Monča
    Monča |

    27. 3. 2011 17:14

    Tuhle polévku znám od strejdy.Je myslivec, teta vaří z toho, co on v lese sejme :-D :-D :-D !!!