Autor:

Jahodová marmeláda v domácí pekárně

120 minut PT0H120M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Jahody 1 kg
Želírovací cukr
2:1
1/2 kg
Kyselina citronová 1 lžička

Postup přípravy:

Jahody očistíme, omyjeme a napůlíme (není nutné, ale jsou potom v marmeládě menší kousky). Vložíme je do pekárny, přidáme želírovací cukr a zapneme na program MARMELÁDA. Před koncem programu můžeme část nerozvařených jahod rozmixovat. Po skončení programu vyzkoušíme tuhost marmelády. Na talířek dáme lžičku marmelády a pokud se nám po ztuhnutí zdá řídká přidáme 1 - 2 lžičky kyseliny citronové.

Skleničky na marmeládu vysterilizujeme v troubě a víčka chvilku povaříme ve vodě na sporáku. Ještě horkou marmeládu plníme do skleniček až po okraj, okraje otřeme, zavíčkujeme a obrátíme na 5 minut dnem vzůru, aby se sklenička zatáhla.

Marmeláda je rychlá, bez zbytečného nádobí a ingrediencí a povede se i začátečníkům.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama

Komentáře k receptu: Jahodová marmeláda v domácí pekárně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete zhubnout? Tak svačte! Tipy na svačiny, po kterých nepřiberete Chcete zhubnout? Tak svačte! Tipy na svačiny, po kterých nepřiberete
Konec hvězdného páru? Orlando Bloom a Katy Perry si dávají pauzu Konec hvězdného páru? Orlando Bloom a Katy Perry si dávají pauzu
Třezalka a antikoncepce? Pozor, můžete otěhotnět! Na jaké byliny si dávat pozor? Třezalka a antikoncepce? Pozor, můžete otěhotnět! Na jaké byliny si dávat pozor?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web