Jáhly se skořicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
3
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek jáhly
    • 2
      hrnek mléko podle potřeby
    • 2
      lžíce skořice - mletá
    • 2
      lžička med
    • ovoce podle chuti (jablka,maliny jahody...)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jáhly spaříme alespoň dvakrát, aby ztratily hořkou chuť.
2
Zalijeme částí mléka a na mírném ohni pozvolna za stálého míchání vaříme, dokud jáhly nezměknou, postupně přidáváme zbylé mléko, aby jáhly nebyly moc husté.
3
Přidáme skořici a med a ke konci vaření dáme nakrájené ovoce. Až jsou jáhly měkké, odstavíme.
4
Můžeme podávat teplé nebo i jako studenou kaši.
5
Můžeme podle chuti posypat nasekanými ořechy (mandle, vlašské ořechy, dýňová semínka...).
6
Dobrou chuť.
Zařazení: Zdravě i chutně
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • miriamb
    miriamb |

    3. 4. 2013 17:18

    jáhly vařit 20 minut kvůli lepší stravitelnosti