Autor:

Jáhly se skořicí

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Jáhly 2 hrnek
Mléko
podle potřeby
2 hrnek
Skořice - mletá 2 lžíce
Med 2 lžička
Ovoce
podle chuti (jablka,maliny jahody...)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně

Jáhly spaříme alespoň dvakrát, aby ztratily hořkou chuť.
Zalijeme částí mléka a na mírném ohni pozvolna za stálého míchání vaříme, dokud jáhly nezměknou, postupně přidáváme zbylé mléko, aby jáhly nebyly moc husté.
Přidáme skořici a med a ke konci vaření dáme nakrájené ovoce. Až jsou jáhly měkké, odstavíme.
Můžeme podávat teplé nebo i jako studenou kaši.
Můžeme podle chuti posypat nasekanými ořechy (mandle, vlašské ořechy, dýňová semínka...).
Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Jáhly se skořicí

Komentáře

  1. miriamb   03.04.2013 | 17:18 | reagovat |

    jáhly vařit 20 minut kvůli lepší stravitelnosti

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web