Jablkový perník III.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžíce kakao
    • 4
      ks jablka
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka omyjeme, oloupeme, vyndáme jádřince a nakrájíme na kostky do 0,5 cm. Mouku prosejeme s práškem do pečiva přes síto do mísy a přimícháme k ní cukry (i vanilkový), skořici a kakao. K sypké směsi přidej vejce rozšlehané v mléce, olej a vypracuj vláčné těsto. Do něj přimíchej kostky jablek. Těsto vlij na vymazaný a vysypaný moukou plech s vyšším okrajem a vlož do trouby vyhřáté na 180 °C. Koláč pečeš asi 40 minut a špejlí vyzkoušej, zda je těsto dobře propečené. Vychladlý moučník nakrájej na řezy.
2
Do těsta můžeš přidat strouhané ořechy. Nebo upečený moučník rozkrojit v půlce, namazat marmeládou a ozdobit polevou citronovou nebo čokoládovou.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucy
    Lucy |

    29. 6. 2014 01:57

    Super pernik, ziju v zahranici takze misto polohruby jsem namichala 2hrnky hladky a hrnek krupice a super, moji zahranicni kamaradi si jeste vzali domu do zasoby, ja mela dva kousky co jsem si ulovila pro sebe a nejlepsi je po dvou dnech. Pokud zbyde :-) Ale je toho velkej pekac, pro mne a pritele by stacila polovicni davka.

  • Girili
    Girili |

    13. 12. 2010 23:22

    Vyborny pernik! Delam ho casto pouze z tretiny surovin, aby mi to vyslo do male remosky - maly kulaty korpus se pak snadno rozkroji a potre uvnitr marmeladou.

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    22. 11. 2008 22:33

    Tohle je těsto na mufinky.Recept byl zde již uveden.Není to nic proti autorovi.