Autor:

Jablkový perník III.

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 3 hrnek
Cukr 2 hrnek
Mléko 1 hrnek
Rostlinný olej 1 hrnek
Vejce 3 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Skořice 1 lžička
Kakao 1 lžíce
Jablka 4 ks
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Jablka omyjeme, oloupeme, vyndáme jádřince a nakrájíme na kostky do 0,5 cm. Mouku prosejeme s práškem do pečiva přes síto do mísy a přimícháme k ní cukry (i vanilkový), skořici a kakao. K sypké směsi přidej vejce rozšlehané v mléce, olej a vypracuj vláčné těsto. Do něj přimíchej kostky jablek. Těsto vlij na vymazaný a vysypaný moukou plech s vyšším okrajem a vlož do trouby vyhřáté na 180 °C. Koláč pečeš asi 40 minut a špejlí vyzkoušej, zda je těsto dobře propečené. Vychladlý moučník nakrájej na řezy.
Do těsta můžeš přidat strouhané ořechy. Nebo upečený moučník rozkrojit v půlce, namazat marmeládou a ozdobit polevou citronovou nebo čokoládovou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Rukolové pesto Pesto 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Jablkový perník III.

Komentáře

  1. Lucy   29.06.2014 | 1:57 | reagovat |

    Super pernik, ziju v zahranici takze misto polohruby jsem namichala 2hrnky hladky a hrnek krupice a super, moji zahranicni kamaradi si jeste vzali domu do zasoby, ja mela dva kousky co jsem si ulovila pro sebe a nejlepsi je po dvou dnech. Pokud zbyde :-) Ale je toho velkej pekac, pro mne a pritele by stacila polovicni davka.

  2. Girili   13.12.2010 | 23:22 | reagovat |

    Vyborny pernik! Delam ho casto pouze z tretiny surovin, aby mi to vyslo do male remosky - maly kulaty korpus se pak snadno rozkroji a potre uvnitr marmeladou.

  3. lenka galvasová   22.11.2008 | 22:33 | reagovat |

    Tohle je těsto na mufinky.Recept byl zde již uveden.Není to nic proti autorovi.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web