Jablkový koláč s polevou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 150
      g cukr krupice
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 0,3
      l mléko
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • K pokladení na těsto
    • 5
      ks jablka 4-5
    • 150
      g nasekané ořechy vlašské
  • Poleva
    • 80
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 0,5
      lžíce kakao
    • 1
      balení čokoládový pudink
    • 2
      lžíce voda
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience smícháme dohromady, těsto vylejeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a na těsto nastrouháme 4-5 jablek a posypeme nasekanými ořechy a dáme péct do trouby na 200 °C asi 20 minut.
2
Po upečení dáme koláč vychladnout a mezitím si připravíme polevu. Nad vodní lázní si rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, čokoládový pudink, horkou vodu a lžíci rumu.
3
Vše důkladně promícháme, aby se ingredience spojily. Poté koláč polijeme vytvořenou polevou a necháme ztuhnout.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Blanka Sobotková
    Blanka Sobotková |

    3. 3. 2009 20:36

    Vyzkoušela jsem o víkendu a koláč měl veliký úspěch. Část mouky jsem nahradila celozrnnou a přidala trošku tekutiny. Horní polovinu těsta jsem dala na chvíli do mrazáku, aby trošku ztuhlá - lépe se s ní později pracovalo a těsto se nelepilo při rozvalování. Poleva je vynikající. Hodnotím 1*

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    18. 3. 2008 10:36

    Holky a zkuste si udělat čokoládu ze 2 až 3 lžic mléka a jedné čokoláda na vaření.V kastrůlku zahřívejte tak dlouho,až se čokoláda rozpustí a nalejte na moučník.Je to vynikající a taky se neláme a myslím,že je to velice jednoduché.Jana

  • Hanička
    Hanička |

    29. 2. 2008 09:58

    Podobnou polevu dělám,dávám sice solamyl místo pudinkového prášku - určitě se dává prášek.Má zahušťovací význam, chuťově není znát.Poleva se výborně krájí - neláme se.Chválím.

  • Andra
    Andra |

    28. 2. 2008 17:50

    Predpokladam, ze puding sa do polevy pridava vo forme prasku. Nie je ho tam citit, ked sa neuvari?