Autor:

Jablkový koláč s polevou

Těsto
Cukr krupice 150 g
Polohrubá mouka 250 g
Rostlinný olej 2 dl
Mléko 1/4 l
Kakao 2 lžíce
Vanilkový cukr 1 balení
Prášek do pečiva 1 balení
Vejce 2 ks
Hnědý rum 2 lžíce
K pokladení na těsto
Jablka
4-5
5 ks
Nasekané ořechy
vlašské
150 g
Poleva
Máslo 80 g
Moučkový cukr 80 g
Kakao 1/2 lžíce
Čokoládový pudink 1 balení
Voda 2 lžíce
Hnědý rum 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Všechny ingredience smícháme dohromady, těsto vylejeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a na těsto nastrouháme 4-5 jablek a posypeme nasekanými ořechy a dáme péct do trouby na 200 °C asi 20 minut.

Po upečení dáme koláč vychladnout a mezitím si připravíme polevu. Nad vodní lázní si rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, čokoládový pudink, horkou vodu a lžíci rumu.

Vše důkladně promícháme, aby se ingredience spojily. Poté koláč polijeme vytvořenou polevou a necháme ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Reklama
Velikonoční věnec Velikonoční věnec krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Jablkový koláč s polevou

Komentáře

  1. Blanka Sobotková   03.03.2009 | 20:36 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem o víkendu a koláč měl veliký úspěch. Část mouky jsem nahradila celozrnnou a přidala trošku tekutiny. Horní polovinu těsta jsem dala na chvíli do mrazáku, aby trošku ztuhlá - lépe se s ní později pracovalo a těsto se nelepilo při rozvalování. Poleva je vynikající. Hodnotím 1*

  2. Jana Remková   18.03.2008 | 10:36 | reagovat | závadný

    Holky a zkuste si udělat čokoládu ze 2 až 3 lžic mléka a jedné čokoláda na vaření.V kastrůlku zahřívejte tak dlouho,až se čokoláda rozpustí a nalejte na moučník.Je to vynikající a taky se neláme a myslím,že je to velice jednoduché.Jana

  3. Hanička   29.02.2008 | 9:58 | reagovat | závadný

    Podobnou polevu dělám,dávám sice solamyl místo pudinkového prášku - určitě se dává prášek.Má zahušťovací význam, chuťově není znát.Poleva se výborně krájí - neláme se.Chválím.

  4. Andra   28.02.2008 | 17:50 | reagovat | závadný

    Predpokladam, ze puding sa do polevy pridava vo forme prasku. Nie je ho tam citit, ked sa neuvari?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web