Autor:

Jablkový koláč s polevou

Těsto
Cukr krupice 150 g
Polohrubá mouka 250 g
Rostlinný olej 2 dl
Mléko 1/4 l
Kakao 2 lžíce
Vanilkový cukr 1 balení
Prášek do pečiva 1 balení
Vejce 2 ks
Hnědý rum 2 lžíce
K pokladení na těsto
Jablka
4-5
5 ks
Nasekané ořechy
vlašské
150 g
Poleva
Máslo 80 g
Moučkový cukr 80 g
Kakao 1/2 lžíce
Čokoládový pudink 1 balení
Voda 2 lžíce
Hnědý rum 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Všechny ingredience smícháme dohromady, těsto vylejeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a na těsto nastrouháme 4-5 jablek a posypeme nasekanými ořechy a dáme péct do trouby na 200 °C asi 20 minut.

Po upečení dáme koláč vychladnout a mezitím si připravíme polevu. Nad vodní lázní si rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, čokoládový pudink, horkou vodu a lžíci rumu.

Vše důkladně promícháme, aby se ingredience spojily. Poté koláč polijeme vytvořenou polevou a necháme ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Koláč s mákem, švestkami a mandlemi 4 báječné koláče ze světlého těsta Články z

Komentáře k receptu: Jablkový koláč s polevou

Komentáře

  1. Blanka Sobotková   03.03.2009 | 20:36 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem o víkendu a koláč měl veliký úspěch. Část mouky jsem nahradila celozrnnou a přidala trošku tekutiny. Horní polovinu těsta jsem dala na chvíli do mrazáku, aby trošku ztuhlá - lépe se s ní později pracovalo a těsto se nelepilo při rozvalování. Poleva je vynikající. Hodnotím 1*

  2. Jana Remková   18.03.2008 | 10:36 | reagovat |

    Holky a zkuste si udělat čokoládu ze 2 až 3 lžic mléka a jedné čokoláda na vaření.V kastrůlku zahřívejte tak dlouho,až se čokoláda rozpustí a nalejte na moučník.Je to vynikající a taky se neláme a myslím,že je to velice jednoduché.Jana

  3. Hanička   29.02.2008 | 9:58 | reagovat |

    Podobnou polevu dělám,dávám sice solamyl místo pudinkového prášku - určitě se dává prášek.Má zahušťovací význam, chuťově není znát.Poleva se výborně krájí - neláme se.Chválím.

  4. Andra   28.02.2008 | 17:50 | reagovat |

    Predpokladam, ze puding sa do polevy pridava vo forme prasku. Nie je ho tam citit, ked sa neuvari?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web