Autor:

Rybízový koláč s polevou

Střední
Těsto
Mléko 1/4 l
Rostlinný olej 8 lžíce
Cukr 80 g
Hladká mouka 500 g
Droždí 30 g
Sůl 1 špetka
Poleva
Cukr 100 g
Škrobová moučka 30 g
Vejce 4 ks
Smetana ke šlehání 2 dl
Sůl 1 špetka
Ostatní
Rybíz 1,5 kg
Dětské piškoty
nebo sušenek
10 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové. Dáme ho kynout na teplé místo asi na 30 min. přikryté utěrkou. Pokud nám příliš vykynulo, ještě ho lehce znovu propracujeme. Pak těsto vyválíme na plech nebo raději na pekáč o velikosti plechu a kolem dokola ještě vytvoříme prsty rámeček, aby náplň nevytékala. Na dno rozdrobíme sušenky nebo piškotky a poklademe silnou vrstvou očištěného rybízu. Pak smícháme cukr se škrobovou močkou, přidáme celá vejce, smetanu a špetku soli, vše rozkvedláme a stejnoměrně zalijeme rybíz. V předehřáté troubě pečeme zvolna asi 30-40 min na 150 °C(horkovzduch), až okraje těsta začnou hnědnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Reklama
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Rybízový koláč s polevou

Komentáře

  1. BindiDindi   07.07.2012 | 9:22 | reagovat | závadný

    Nezlobte se, ale není náhodou v receptu na těsto chyba?? Přeci jen litr mléka a 1/2 kg mouky, to jsou spíš řídké lívance než těsto na koláč :-\

    1. Vlasta Novák   09.07.2012 | 9:41 | reagovat | závadný

      Dobrý den, opraveno dle staré verze webu. Díky

  2. Olga Nachtigalová   05.08.2010 | 19:43 | reagovat | závadný

    Koláč je výborný, snad jediná varianta receptu na moučník s rybízem, kdy rybíz není tak "agresivní", poleva ze smetany ho hodně zjemňuje. S těstem se krásně pracuje, zkrátka dávam za 1! Ještě přemýšlím, z jakého jiného ovoce by ještě šel udělat

  3. Markéta Kloučková   20.06.2009 | 12:12 | reagovat | závadný

    Těsto jsem udělala v pekárně na chleba, krásně se s ním pracovalo. Koláč jsem právě dopekla, těším se na ochutnání, ale věřím, že nebudu zklamaná. Pekla jsem při 150st. 30 minut (horkovzduch). Tak nevím :-) Jo a pozor, rybíz mi zuřivě poprskal celou troubu.

  4. Jana Remková   18.07.2008 | 17:20 | reagovat | závadný

    Je to docela dobré,ale nějak se mi tam stratila ta poleva.Příště bych zkusila tu šlehačku vyšlehat dohusta a pak přidat cukr a škrobovou moučku a pak nalít na rybíz.Myslím,že by z toho byla taková růžová krusta na koláči.

  5. ladislava staffenová   17.07.2008 | 17:52 | reagovat | závadný

    Nejenže to vypadá výborně,ono to je výborný.Je fakt,že jsem taky pekla kratší dobu na horkovzduch,navíc já musím otáčet plech - u zadní stěny mi to peče a připéká víc.Ale je to fakt dobré.( Snad mi konečně tenhle příspěvek vyjde,stránka mě zlobí od rána)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web