Autor:

Jablkové vafle

Snadné
Ingredience
Margarín 200 g
Moučkový cukr 50 g
Citronová kůra  
Vejce 3 ks
Hladká mouka 200 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Voda 0,13 l
Skořice 1/2 lžička
Hřebíček mletý 1 ks
Mleté mandle 5 g
Hnědý rum 1 lžíce
Jablka 250 g
Jablkové vafle

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Vafle

Tuk, cukr a šťávu dobře vymícháme, vmícháme vejce, mouku s práškem a vodu a dobře vymícháme. Přimícháme hřebíček a skořici, mandle, rum a jablka. Pečeme na vaflovači, stupeň 4,5-5. Upečené vafle se oddělí od vaflovače, nic nenatíráme tukem.
Na jednu dávku dávám asi 2 lžíce těsta (třeba vyzkoušet na svém vaflovači, nejsou stejné velikosti), těsto dejte do středu, když vaflovač zaklopíte, rozjede se po celé ploše. Upečené potíráme džemem, zdobíme ovocem a šlehačkou, můžeme přelít i čokoládou nebo jinou omáčkou, posypat ořechy apod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Jablkové vafle

Komentáře

  1. penzionalenka   14.10.2014 | 7:35 | reagovat | závadný

    Jablíček je dost, jde se vařit <3 <3 <3

  2. Tojefuk   16.07.2012 | 10:48 | reagovat | závadný

    Jejda, opět tak příšerný poměr tuku a mouky, tohle nemůže být dobré těsto a komentář dole o vytékajícím tuku při pečení to je pokračuje. Proč tolik tuku?? Je mi to divné, protože ostatní recepty mají třeba jen 50 g tuku nebo pár lžic oloeje na na stejné množýstvé mouky jako tady. :-\

  3. Gábina H   25.06.2009 | 12:11 | reagovat | závadný

    Vafle by se po upečení neměly dávat na sebe, tím zvlhnou. Nejlepší je nechat je chladnout na mřížce.

  4. Kamila Chlumecká   24.06.2009 | 21:48 | reagovat | závadný

    Mám jen dotaz k té kůře a šťávě (pravděpodobně z citronu). V ingrediencích je kůra a v postupu šťáva. Vafle jsem pekla, dala jsem kůru i šťávu z 1 citronu a zdálo se mi to dobré. Jen bych měla připomínku k množství tuku. Při pečení mi tuk vytékal z vaflovače, těsto ne, takže příště zkusím dát toho tuku méně. A ještě jeden dotaz. Po upečení jsou vafle krásně křupavé, ale po cca 5 minutách jsou už gumové. Dá se s tím něco dělat?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web