Autor:

Jablkové smaženky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Jablka 500 g
Rozinky 40 g
Ořechy 80 g
Vejce 2 ks
Mléko 2 dl
Sůl 1 špetka
Skořice 1 lžíce
Moučkový cukr 1 lžíce
Slunečnicový olej 5 lžíce
Jablkové smaženky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Jablka očistíme (loupat netřeba), nakrájíme na malé kostičky, přidáme mouku, sůl, rozinky, sekané ořechy (nemusí být) a vejce. Promícháme a zalijeme takovým množstvím horkého mléka, aby jsme dostali husté těsto. V horkém oleji smažíme z těsta halušky (dvěma lžícemi) ze všech stran. Usmažené vybereme do mísy a hned sypeme skořicí a práškovým cukrem.

Jíme teplé, ale dobré jsou i studené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Jablkové smaženky

Komentáře

  1. pipča   19.10.2012 | 9:05 | reagovat |

    teplé byly lepší a jak to uděláte aby nebyly tolik tučné?

    1. J.Tereza   20.10.2012 | 21:50 | reagovat |

      Musíte ich vyprážať v horúcom oleji a potom uložiť na papierovú servítku, ktorá prebytočný tuk vsaje. :-)

  2. janatka   24.11.2010 | 8:45 | reagovat |

    Už jsem je dělala a znám odjinud!!Lepší jsou teplé.

  3. Tom Knězek   12.11.2010 | 17:40 | reagovat |

    Stále ještě smažím, je toho celkem dost, ale pár kousků už jsem zbaštil a můžu zcela doporučit ;-)
    Je to jednoduché a pokud toho uděláte tak polovinu, tak i rychlé :-D a samozřejmě chutné ;-)

  4. Zuzana Šindlerová   22.10.2009 | 9:03 | reagovat |

    Taky jsem dala polohrubou mouku, rozinky jsem chtěla namočit do rumu, ale bohužel jsem doma neměla. Rozinek i ořechů jsem dala malinko víc a taky jsem sypala stejně jako Marie skořicovým cukrem. Výborné, večer u televizie mizely smaženky jako jednohubky. Dávám 1*.

  5. Marie Šindelová   17.10.2009 | 17:36 | reagovat |

    Dělala jsem z polohrubé mouky(snad to tak má být)a do těsta jsem ještě přidala trošku rumu.Nejdřív jsem je vteřinku nechala na ubrousku,pak hned sypala skořicovým cukrem.Jen se po nich zaprášilo.Dávám 1 a určitě jsem je nedělala naposledy.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web