Jablkové smaženky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hladká mouka
    • 500
      g jablka
    • 40
      g rozinky
    • 80
      g ořechy
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce skořice
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 5
      lžíce slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka očistíme (loupat netřeba), nakrájíme na malé kostičky, přidáme mouku, sůl, rozinky, sekané ořechy (nemusí být) a vejce. Promícháme a zalijeme takovým množstvím horkého mléka, aby jsme dostali husté těsto. V horkém oleji smažíme z těsta halušky (dvěma lžícemi) ze všech stran. Usmažené vybereme do mísy a hned sypeme skořicí a práškovým cukrem.
2
Jíme teplé, ale dobré jsou i studené.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    20. 10. 2012 21:50

    Musíte ich vyprážať v horúcom oleji a potom uložiť na papierovú servítku, ktorá prebytočný tuk vsaje. :-)

  • pipča
    pipča |

    19. 10. 2012 09:05

    teplé byly lepší a jak to uděláte aby nebyly tolik tučné?

  • janatka
    janatka |

    24. 11. 2010 08:45

    Už jsem je dělala a znám odjinud!!Lepší jsou teplé.

  • Tom Knězek
    Tom Knězek |

    12. 11. 2010 17:40

    Stále ještě smažím, je toho celkem dost, ale pár kousků už jsem zbaštil a můžu zcela doporučit ;-) Je to jednoduché a pokud toho uděláte tak polovinu, tak i rychlé :-D a samozřejmě chutné ;-)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    22. 10. 2009 09:03

    Taky jsem dala polohrubou mouku, rozinky jsem chtěla namočit do rumu, ale bohužel jsem doma neměla. Rozinek i ořechů jsem dala malinko víc a taky jsem sypala stejně jako Marie skořicovým cukrem. Výborné, večer u televizie mizely smaženky jako jednohubky. Dávám 1*.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    17. 10. 2009 17:36

    Dělala jsem z polohrubé mouky(snad to tak má být)a do těsta jsem ještě přidala trošku rumu.Nejdřív jsem je vteřinku nechala na ubrousku,pak hned sypala skořicovým cukrem.Jen se po nich zaprášilo.Dávám 1 a určitě jsem je nedělala naposledy.

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    20. 10. 2005 13:41

    Určitě zkusím! podle mého jsou všechny moučníky z jablek neodolatelné a tenhle jsem nzekoušela.