Kakaové lívanečky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Lívanečky
    • 450
      ml mléko polotučné
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 250
      g polohrubá mouka cca
    • 2
      lžíce kakao dle barvy, cca
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • sůl - špetka
    • 0,5
      kostka droždí 21 gramů
  • Dále
    • olej na smažení
    • 250
      g měkký tvaroh
    • kakao
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • cukr krupice dle chuti
    • ovoce
    • šlehačka
    • skořicový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko (pokojová teplota) nalijeme do hrnce a rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, vejce, vanilkový cukr, rum, kakao, mouku a vše dobře promícháme. Dle potřeby můžeme přidat trochu mléka či mouky. Hrnec zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě odpočinout a kynout. Během kynutí (cca 30 minut) můžeme klidně ještě jednou pořádně promíchat, protože vehnáním vzduchu do těsta pomůžeme tomu, aby byly lívance nadýchanější a těsto nám opět brzy nabude.
2
Po nakynutí smažíme v rozpáleném lívanečníku s trochou oleje nebo na pánvi lívanečky dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
3
Podáváme s kakaovým tvarohem, marmeládou, skořicovým cukrem, šlehačkou, ovocem...
4
Kakaový tvaroh: kostku měkkého tvarohu vyšleháme s rovnou lžící kakaa a s cukrem dle chuti. Poté do tvarohu vmícháme ušlehanou smetanu ke šlehání a tvaroh s ní zjemníme.

Komentáře k receptu

  • Monča
    Monča |

    5. 5. 2017 14:47

    byly ňaaam <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3