Jablka v těstě

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      dl mléko
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks jablka 2-3
    • 30
      g tuk 1 lžíce
    • 40
      g cukr
    • 10
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme mouku, cukr, tuk (olej), sůl, mléko do kterého nadrobíme droždí, vše smícháme v řídké těsto, které necháme kynout (35 minut).
2
Jablka oloupeme a škrabkou odkrajujeme kousíčky(můžeme i nastrouhat), které vmícháme do nakynutého těsta. Na pánev s rozpáleným olejem lžičkou nanášíme těsto, vytvoříme placičky. Smažíme po obou stranách do zlatova. Za tepla obalujeme ve vanilkovém cukru, do kterého můžeme přidat trošičku skořice nebo skořicový cukr.
Zařazení: Zdravě i chutně Ovoce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.