Italské brambory

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 500
      g rajčata
    • 250
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule velká
    • 100
      g máslo
    • 5
      ks vejce
    • strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • citron
    • 0,3
      l smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na polovině másla osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme doměkka. Osolíme, opepříme, zakapeme citronem, vmícháme 3 rozšlehané vejce a přidáme strouhanku. Předem uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem, poklademe vrstvou brambor, vrstvou nakrájených rajčat a vrstvou masa. Každou vrstvu posypeme na másle osmaženou strouhankou, osolíme, opepříme a rajčata pokapeme citronem. Poslední vrstva jsou brambory. Pokapeme tukem, dáme zapéct a zalijeme smetanou a vejcem.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • Lucie Szabó
    Lucie Szabó |

    28. 2. 2005 10:52

    Ta strouhanka do masa a vajec

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    25. 2. 2005 18:07

    Chci se zeptat, ta strouhanka do masa a rozšlehaných vajec nebo osmaženána na másle?Díky.

  • Jana
    Jana |

    25. 2. 2005 12:24

    To zní moc dobře, určitě to vyzkouším! Všelijak zapečené brambory můžu.