Autor:

Italské brambory

Snadné
Ingredience
Brambory 750 g
Rajčata 500 g
Mleté maso 250 g
Cibule
velká
1 ks
Máslo 100 g
Vejce 5 ks
Strouhanka  
Sůl  
Pepř mletý  
Citron  
Smetana 1/4 l

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Na polovině másla osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme doměkka. Osolíme, opepříme, zakapeme citronem, vmícháme 3 rozšlehané vejce a přidáme strouhanku. Předem uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem, poklademe vrstvou brambor, vrstvou nakrájených rajčat a vrstvou masa. Každou vrstvu posypeme na másle osmaženou strouhankou, osolíme, opepříme a rajčata pokapeme citronem. Poslední vrstva jsou brambory. Pokapeme tukem, dáme zapéct a zalijeme smetanou a vejcem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Italské brambory

Komentáře

  1. Lucie Szabó   28.02.2005 | 10:52 | reagovat | závadný

    Ta strouhanka do masa a vajec

  2. marie krejzarova   25.02.2005 | 18:07 | reagovat | závadný

    Chci se zeptat, ta strouhanka do masa a rozšlehaných vajec nebo osmaženána na másle?Díky.

  3. Jana   25.02.2005 | 12:24 | reagovat | závadný

    To zní moc dobře, určitě to vyzkouším! Všelijak zapečené brambory můžu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web