Hruškové vlnobití

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,5
      lžička skořice
    • 1
      dl voda
    • 2
      hrnek hrušky pokrájené
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 0,5
      hrnek rozinky
    • 0,5
      hrnek nasekané ořechy
  • Zdobení
    • čokoládová poleva
    • nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky utřeme s cukrem, olejem, kakaem a skořicí a postupně přiléváme horkou vodu. Vmícháme hrušky, rozinky a ořechy. Přidáme po částech mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme pevný sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Po vychladnutí pocákáme polevou a posypeme ořechy.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lena030
    lena030 |

    8. 2. 2014 15:41

    není tam na kolik se to peče stupňů a jak dlouho. Každopádně už peču na 160 tak uvidme

  • RaduseP
    RaduseP |

    29. 6. 2013 22:17

    u nás velmi oblíbená buchta - podle tohoto receptu. Ořechů i hrušek dávám víc. Je dokonalá :) Díky za recept i foto

  • veronika
    veronika |

    4. 9. 2012 17:40

    opravdu výborná!!!! :-)

  • Fanfan
    Fanfan |

    14. 11. 2010 12:58

    Výborné, v jednoduchosti je síla. :-)

  • Ladia
    Ladia |

    11. 10. 2010 10:58

    3 vajíčka, 1 hrnek vody, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 lžíce kakaa, 1/2 lžičky skořice, 1/2 hrnku rozinek, 1/2 hrnku sekaných ořechů, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 pr. do pečiva, čokoládová poleva, ořechy na zdobení, 2 hrnky hrušek nakrájených na kostičky.

  • Ladia
    Ladia |

    8. 10. 2010 08:34

    Prosím doplňte množství. U některých je 0 :-\

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    15. 11. 2008 18:32

    Je mi to tak líto, že jsem zapoměla tady k tomu receptu dát hodnocení. Je to jeden z nejlepších moučníků, jaké jsem tady dělala, takže, právem mu patří 1 a škoda, že tady není udán autor

  • Irena Holická
    Irena Holická |

    15. 12. 2006 17:14

    Hrušky lze použít v jakékoli úpravě.

  • Alenka Aová
    Alenka Aová |

    29. 10. 2006 18:48

    Musí být hrušky čerstvé nebo lze použít kompotované?Díky.

  • Lucie Hrabcová
    Lucie Hrabcová |

    11. 10. 2006 18:29

    Znám variantu s jablky jako Americká buchta a je to skvělé....s hruškami taky vyzkouším....