Autor:

Hrachová polévka s mátou

Střední
Ingredience
Hrách 250 g
Máslo 30 g
Šalotka 4 ks
Zeleninový vývar 750 ml
Hlávkový salát
Malý
1 ks
Máta
Snítek
Smetana 125 ml
Citron 1 ks
Cukr 1 lžička
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na másle osmažíme cibulku, přisypeme hrách, zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 15-20 minut, až hrách téměř změkne. Přidáme nakrájený salát a lístky máty, přikryjeme a dusíme dalších 5 minut.

Polévku rozmixujeme, přimícháme 90 ml smetany a citronovou šťávu. Přivedeme téměř k varu a dochutíme. Na talířích zdobíme zbylou smetanou a troškou usekaného salátu a mátou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Plněné bramborové koule Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Hrachová polévka s mátou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web