Hraběnčiny šlehačkové řezy

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      l polohrubá mouka
    • 0,3
      l cukr krupice
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • jablka
    • drobenka s ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Navrch dáme nastrouhaná jablka (můžeme i jiné ovoce) a posypeme drobenkou s jemně nastrohanými ořechy a upečeme. Rychlé a dobré.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • babca8
    babca8 |

    18. 2. 2013 21:23

    vynikající koláč ale já strouhám těsto i dolu je to lepší než ho válet.na to pak dám ochucený tvaroh pak ovoce šlehaný sníh z bílků a na to zbytek těsta taky strouhat.je to vláčné a není to suché. <:-) :-D

  • Janík
    Janík |

    5. 11. 2006 19:11

    Je to dobré,rychlé,jen jsem dala málo jablek a řezy byly sušší.Příště napravím,určitě ještě upeču.

  • František Brusák
    František Brusák |

    2. 11. 2006 07:31

    Vždy jsme dělali bublaninu že šlehaného piškotového těsta.Takto ji uvádí i většina kuchařských knih,pouze Hrníčková kuchařka uvádí jiné postupy.Ale budiž třeba bublanina.

  • Aninka
    Aninka |

    30. 10. 2006 20:05

    To bude dobrý moučník a ještě rychlý.

  • Jana
    Jana |

    27. 10. 2006 14:19

    Z tohohle těsta dělám bublaninu,s hraběnčinými řezy nemá nic společného.

  • Airan
    Airan |

    27. 10. 2006 11:56

    Pane Brusak, recept je rychly a libi se mi - je to slechackove testo pouzito jako bublaninu:-)) Pro mne ma hodne daleko od hrabenciny rezy s bilkem, ale vypada velice slibne a rada to na vikend udelam.