Autor:

Hraběnčin chlebíček

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Tuk 250 g
Žloutek 4 ks
Moučkový cukr 120 g
Hladká mouka 450 g
Prášek do pečiva
půl balíčku
1 balíček
Náplň
Jablka 4 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Skořice - mletá 1 lžička
Citronová kůra
strouhaná
1 lžíce
Rozinky 50 g
Vlašské ořechy 50 g
Bílek 4 ks
Cukr krupice 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Řezy, Buchty

Nakrájená tuk utřeme se žloutky a cukrem. Přidejte mouku, kypřící prášek a vypracujte hladké těsto. Z těsta odkrojte třetinu a uložte ji na 60 minut do mrazáku. Zbylé těsto dejte do chladničky.

Oloupaná, na plátky nakrájená jablka promíchejte s vanilkovým cukrem a mletou skořicí, rozinkami a nahrubo nakrájenými ořechy. Z bílků a krupicového cukru ušlehejte pevný sníh. Těstem z chladničky vyložte dno chlebíčkové formy a dobře přitiskněte. Na těsto navršte jablkovou náplň a na ni rozetřete bílkový sníh. Povrch posypejte nahrubo nastrouhaným těstem z mrazničky.

Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Poi upečení nechte vychladnout ve formě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Hraběnčin chlebíček

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web