Kuře „65“

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí prsa
    • 60
      ml bílý jogurt
    • chilli 1/2 lžičky
    • římský kmín mletý 1/2 lžičky
    • černý pepř mletý 1/4 lžičky
    • kurkuma 1/2 lžičky
    • koriandr - mletý 1/2 lžičky
    • 2
      lžička rýžová mouka nebo kukuřičný škrob
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      lžička drcený česnek
    • 1
      lžička ocet
    • olej na smažení
    • 1
      hrst listy kari listy
    • koriandr čerstvý
    • 2
      ks jarní cibulka
    • citron 1/2

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta. Jogurt smíchejte se vším kořením, rýžovou moukou, zázvorem a česnekem. Pokud není jogurt moc kyselý, přidejte i kapku octa. Promíchejte s kuřecím masem a nechte minimálně 2 hodiny marinovat v ledničce. V pánvi rozehřejte vysokou vrstvu oleje a postupně na středním plameni smažte dozlatova, kousky masa musí být ponořené a nesmějí se dotýkat. Spolu s poslední dávkou masa osmažte i kari listy. Kuře podávejte posypané kari listy, koriandrem, jemně nasekanou cibulkou a skrojkem citronu.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Dana
    Dana |

    28. 4. 2017 15:17

    Tento recept je dost nebezpečný, co salmonela nebo ptačí chřipka??? =-O