Housky se smaženou cibulkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vladúzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      kostka droždí
    • sůl
    • 1
      ks cibule větší
    • olej
    • vlažná voda na zadělávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji usmažíme dokřupava. V míse s moukou necháme vzejít kvásek, pak přidáme smaženou cibuli i s olejem, na kterém se smažila, 1-2 lžičky soli, vlažnou vodu podle potřeby.
2
Těsto vypracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Pak pleteme malé housky (nebo rohlíčky, dalamánky atd.), potíráme je rozšlehaným vejcem a pečeme při 175 °C cca 25 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nina9
    nina9 |

    12. 2. 2011 12:50

    Pekla jsem je k snídani a povedli se.

  • Danka
    Danka |

    28. 1. 2008 15:17

    Na podobné pečivo jsem narazila v Kauflandu-bagety s cibulkou.Nic dalšího v nich přidáno nebylo,ale muž si tak pošmáknul,prý to musím zkusit upéct doma..tak to zkusím:)

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    17. 1. 2008 12:20

    Podobný recept jsem včera slyšela v Českém rozhlase II. - Praha - dávali olivový olej, cibulku doporučovali červenou a dále přidávali nasekané bylinky. Doporučovali hned po zadělání tvořit houstičky nebo bochánky a pak potírat rozšl. vejcem a sypat solí,kmínem,mákem,různýma semínkama nechat kynout na plechu a pak péci na 200 st.