Pikantní vepřové se smaženou rýží

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Marináda
    • 4
      lžíce omáčka hoisin
    • 2
      stroužek česnek prolisovaný
    • zázvor 5 cm - oloupaný, nastrouhaný
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 3
      lžička rajský protlak
    • rýže basmati 250-300 g
    • 350
      g vepřové maso nakrájené na proužky nebo medailonky
    • olej
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 100
      g pórek zelená část
    • 150
      g kapusta nakrouhané
    • sezamová semínka lehce opražená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
2
Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou chilli papričku a rajský protlak. Vmíchejte vepřové maso a nechte marinovat alespoň hodinu.
3
Na velké/hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte maso, dokud krásně nezhnědne. Mezitím oloupejte mrkev a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na plátky. Přidejte všechnu zeleninu a rýži k masu. Za občasného promíchání nechte na pánvi dalších 5-7 minut. Pak přidejte zbylou marinádu a pořádně promíchejte. Podle chuti můžete dochutit solí.
4
Posypte sezamovými semínky a můžete podávat.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.