Anglická gulášová polévka

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g anglická slanina jemně pokrájená
    • 1
      ks cibule velká
    • sádlo nebo olej
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika nebo v kombinaci s pálivou, plnější
    • 1
      lžička drcený kmín necelá
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 1
      lžička majoránka dle chuti, cca
    • pepř mletý
    • sůl
    • 50
      g celer hrubě nastrouhaný
    • 50
      g mrkev hrubě nastrouhaná
    • 300
      g brambory oloupaná a na kostičky pokrájené, cca
    • 1
      l vývar cca
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, brambory, vývar, koření a osolíme. Majoránku dáme až téměř před koncem vaření, až budeme polévku zahušťovat. Vaříme do změknutí brambor. Pak polévku dle vlastní chuti a potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody nebo jíškou. Provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a podáváme.
2
Podávat můžeme s čerstvým pečivem nebo chlebem.
Zařazení: Maso Polévky Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    26. 11. 2016 16:52

    Vařila jsem jí už před časem a moc nám chutnala. Dnes jsem zkusila malou inovaci a na samý konec jsem nasypala propláchnutý fazole z plechovky. Polévka byla taky parádní a mám teď z jedný dvě, po který se doma jen zapráší :-D <3 Dík za recept.

  • Vencalkova
    Vencalkova |

    2. 10. 2016 19:53

    Vyborna, rychla a s masem. Takove mame radi.