Houby v tomátě od naší Jindřišky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3,5
      kg houby
    • 1,8
      kg paprika
    • 1,2
      kg cibule
    • 2
      plechovka rajský protlak 1-2
    • 300
      g cukr
    • 70
      g sůl
    • 0,4
      l ocet
    • olej 0,75 l
  • Nálev
    • voda 0,2 l
    • 5
      ks bobkový list
    • 8
      ks hřebíček
    • pepř mletý 10 kuliček
    • nové koření 10 kuliček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby nakrájíme na menší - střední kousky a 5 min. je necháme povařit v osolené vodě. Posléze je scedíme a propláchneme. Papriky vyjádrujeme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky a vše přidáme k houbám.
2
Koření svaříme a vylouhujeme ve 0,2 l vody (lze i semlít). Rajský protlak (kdo chce, může použít i kečup nebo v různém poměru dle chuti), sůl, cukr, olej a ocet přidáme k houbám s cibulí a paprikou. Přilijeme vylouhovanou vodu z koření a vše dobře rozmícháme. Ještě po ochutnání dochutíme. Kdo má rád ostré, může přidat chilli. Plníme do sklenic a sterilujeme, aby se chytla víčka. (Nevařit moc dlouho!)
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 10. 2007 07:03

    Takýto recept tu už je, len z polovičnej dávky od p. Hanuša pod názvom Houby v kečupu. Vyskúšala som a je to dobré, keď to odstojí, tak bude lepšie :)))