Autor:

Mřížkový koláč naší babi

Obtížné
Ingredience
Hladká mouka 1 hrnek
Polohrubá mouka 1 hrnek
Moučkový cukr 1 hrnek
Rostlinný olej 1 dl
Vanilkový cukr 1/2 balíček
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Žloutek 2 ks
Mléko 1 dl
Pečící papír  
Na náplň
Žloutek 1 ks
Pečící papír  
Strouhanka  
Tvaroh
dávám nízkotučný z vaničky
250 g
Vanilkový pudink
prášek, ne vařit
1 lžíce
Skořicový cukr 1/2 balíček
Moučkový cukr 1 lžíce
Jablka 1 ks
Povidla  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Smícháme ingredience na těsto - mouku, cukr, žloutky atd. a postupně doléváme mléko dle potřeby. Těsto by nemělo být řídké ani tuhé, je to taková konzistence kynutého těsta, aby šlo s ním dobře pracovat. Asi 2/3 těsta vložíme do formy a upravíme. Jemně posypeme strouhankou a na ni položíme náplň

Náplň: smícháme všechny suroviny dohromady kromě povidel, ta si necháme zvlášť. Na těstě tedy máme náplň, na tu náplň lžičkou sem tam dáme kopeček povidel a opatrně rozhrneme.

Pak ze zbylého těsta utvoříme (pomůžeme si hladkou moukou) 6 provázků a z těch utvoříme mřížku (3 přes náplň a další 3 přes ně). Dáme do předem vyhřáté trouby péct cca 40 minut. Když koláč začne hnědnout a náplň tuhnout, špejlí zkoušíme zda je upečený.

Tenhle koláč máme moc rádi a dá se udělat i s jinými náplněmi, jak kdo má rád, třeba jen samotný tvaroh nebo jen jablka nebo marmeláda, cokoli. Kdo má rád více náplně, udělá dvojitou dávku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Reklama
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Mřížkový koláč naší babi

Komentáře

  1. Katka Burešová   26.01.2010 | 19:19 | reagovat | závadný

    Tak jak jsem slíbila, tak píšu. Koláč je výborný a opravdu doporučuji. Dávám 1*

  2. Katka Burešová   26.01.2010 | 17:53 | reagovat | závadný

    Jdu na pečení, a hned napíšu

  3. Pavla Potočková   17.06.2009 | 12:31 | reagovat | závadný

    chutove dobry,ale to testo se hrozne lepilo rozprostrit ho do formy je umeni a utvorit ty mrizky je zkouska nervu.

  4. Gabriela   26.02.2008 | 12:17 | reagovat | závadný

    Testo je vazne vyborne, taky jsem plnila domaci marmeladou (visnovou), posypala skoricovym cukrem a lupinkami mandli a dopadlo to moc dobre :)

  5. Michaela Stupkova   02.08.2007 | 13:48 | reagovat | závadný

    Naprosto bezchybna mnamka :) davam 1*

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web