Autor:

Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Brambory 600 g
Máslo 20 g
Cibule
velká
1 ks
Paprika
sušená nebo 1 menší čerstvá
5 g
Koriandr 40 g
Kopr 40 g
Kurkuma
nebo šafrán
1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle.

Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme nakrájenou cibuli a pokud máme čerstvou papriku tak i papriku (sušenou přidáváme až do vývaru), na kterou dáme oloupané brambory rozkrájené na větší kousky (střední brambor asi na 4 dílky).

Vrátíme zpátky opečené kousky kuřete, přidáme kurkumu nebo šafrán a ihned zalijeme vodou, tak aby všechny suroviny byly ponořené. Vaříme asi 30-40 minut než kuře a brambory změknou. Asi 5 minut před dovařením vsypeme nadrobno nakrájený koriandr a kopr.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete

Komentáře

  1. Janaso   28.05.2013 | 19:23 | reagovat | závadný

    Mně chutnalo velmi, ten můj trochu ujedl, aby neuhynul. V průměru tedy za 1! :-)

  2. jares   26.06.2012 | 11:21 | reagovat | závadný

    No, přišlo mi to takové nějaké bez chuti, neměl by se tam dát ten kopr s koriandrem hned na začátku, aby to maso dostalo nějakou chuť?

  3. Jaroslav Kusý   17.03.2007 | 13:40 | reagovat | závadný

    Supr

  4. Sahrazad   26.02.2007 | 18:40 | reagovat | závadný

    V Ázerbájdžánu se dělají dvě varianty Bozartmy.První je ta kterou uvádím, druhá je se skopovým masem, tam se dávají i ta rajčata.

  5. Jana V.   15.02.2007 | 6:46 | reagovat | závadný

    Zkuste přidat nakrájená rajčata k cibuli a chvíli,asi 4 min poduste.Omáčka pak má lepší chuť.Já přidávám ještě ostré koření-chilli nebo feferonku.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web