Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29x
1 1 5

Houbová omáčka jednoduchá

Ingredience
Sušené houby 2 hrst
Cibule 1 ks
Sůl 1 lžička
Pepř 1 lžička
Kmín 1 lžička
Hladká mouka 2 lžíce
Mléko 2 dl
Máslo 2 lžíce
Ocet 1 lžička
Cukr 1 lžička
Houbová omáčka jednoduchá

Postup přípravy:

Dvě hrsti sušených hub namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou vyměnit. Poté vyjmeme a nakrájíme na kousky.

Na másle osmahneme cibulku, přisypeme hladkou mouku a umícháme cibulovou jíšku. Rozředíme trochou studené vody a pak zalijeme vroucí vodou. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, pokrájené houby a přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut. V mléce rozmícháme ještě trochu hladké mouky a zavaříme do omáčky. Nakonec omáčku dochutíme octem a cukrem. Můžem použít i čerstvé houby, nebo houby naložené na kyselo.
Na litr vody dávám přibližně jeden hrnek mléka. Tuto omáčku dělám jako bezmasé jídlo k těstovinám, houskovému knedlíku nebo smaženkám. Samozřejmě je ještě lepší, použije-li se místo vody hovězí vývar. Je to jedna z mála omáček, která je výborná i bez smetany, pouze s mlékem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 29x)

Komentáře k receptu: Houbová omáčka jednoduchá

Komentáře

  1. Týna   15.02.2014 | 12:34 | reagovat | závadný

    Udělala jsem tuhle omáčku a moc my nechutnala asi jsem jí udělala trošku jinak ale na to že je my 14 tak ujde :-)

  2. Laďa   28.01.2014 | 12:21 | reagovat | závadný

    Jednoduché, rychlé, chutné i s použitím "obyčejných žampiónů" O:-)

  3. Jačna   26.01.2014 | 14:47 | reagovat | závadný

    dobrý až na to, že u nás nikdo houby nejí, takže jsem to vařila pro dědu :-D

  4. momik   20.01.2014 | 21:32 | reagovat | závadný

    Já jsem místo vody dala vývar z povařených sušených hub...perfektní!

  5. Pera   20.01.2014 | 19:02 | reagovat | závadný

    Tak jsem k vřenému hovězímu udělala tuto omáčku. Ze zmražených hub, akorát jsem to neochucovala octem a cukrem, ale solí a troškou podravky a místo vody jsem tam dala ten vývar a je moc dobrá Na chvíli jsem v tom povařila i to maso a udělala jsem k tomu těstoviny a fakt dobrota

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X