Houbová omáčka jednoduchá

Ingredience
Sušené houby 2 hrst
Cibule 1 ks
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Kmín 1 lžička
Hladká mouka 2 lžíce
Mléko 2 dl
Máslo 2 lžíce
Ocet 1 lžička
Cukr 1 lžička
Houbová omáčka jednoduchá

Postup přípravy:

Dvě hrsti sušených hub namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou vyměnit. Poté vyjmeme a nakrájíme na kousky.

Na másle osmahneme cibulku, přisypeme hladkou mouku a umícháme cibulovou jíšku. Rozředíme trochou studené vody a pak zalijeme vroucí vodou. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, pokrájené houby a přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut. V mléce rozmícháme ještě trochu hladké mouky a zavaříme do omáčky. Nakonec omáčku dochutíme octem a cukrem. Můžem použít i čerstvé houby, nebo houby naložené na kyselo.
Na litr vody dávám přibližně jeden hrnek mléka. Tuto omáčku dělám jako bezmasé jídlo k těstovinám, houskovému knedlíku nebo smaženkám. Samozřejmě je ještě lepší, použije-li se místo vody hovězí vývar. Je to jedna z mála omáček, která je výborná i bez smetany, pouze s mlékem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 36 x
1-
4.72 36 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 36x)

Komentáře k receptu: Houbová omáčka jednoduchá

Komentáře

  1. Jana   14.06.2016 | 21:51 | reagovat | závadný

    Dnes jsem vařila houbovou poprvé a místo mléka jsem dala smetanu a trochu hořčice a naprosto vynikající. Nesladila jsem

  2. Honza   29.01.2016 | 9:40 | reagovat | závadný

    Dnes jsem ji zkousel a musim rict, ze je naprosto vynikajici. Pouzil sem zmrazene houby a misto vody vyvar. Pepre jesem dal polovicni mnozstvi (mozna i mene), cukr sem nepouzil vubec. Jen sem na konci pridal par kapek octa, aby tam byl trochu citit. Já hodnotim za 1. :-)

  3. Veronika   30.10.2015 | 19:38 | reagovat | závadný

    Uvařila jsem, cukr jsem nepoužila, přidala jsem ještě trochu kyselých okurek a nemohu si stěžovat. Hodnotím za výbornou! : )

  4. fanny26   05.10.2015 | 13:34 | reagovat | závadný

    Houbovou omáčku jsem dělal poprvé v životě. Mám pocit, že jsem jí cukrem a octem trošku pokazil, ale stejně byla výborná. Příště ocet a cukr vynechám. Dávám 1* :-)

  5. Věrka   03.02.2015 | 11:51 | reagovat | závadný

    Byla výborná, pochutnali jsme si - cukr jsem nepřidávala

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší dýňové recepty: Polévky, kari i těstoviny Nejlepší dýňové recepty: Polévky, kari i těstoviny
Jak zazářit jako hostitel? Zkuste pochoutky z vína. Jak zazářit jako hostitel? Zkuste pochoutky z vína.
Proč jste pořád single? Střelci jsou moc nároční, Vodnáři zase moc svérázní! Proč jste pořád single? Střelci jsou moc nároční, Vodnáři zase moc svérázní!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web