Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 31x
1 1 5

Houbová omáčka jednoduchá

Ingredience
Sušené houby 2 hrst
Cibule 1 ks
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Kmín 1 lžička
Hladká mouka 2 lžíce
Mléko 2 dl
Máslo 2 lžíce
Ocet 1 lžička
Cukr 1 lžička
Houbová omáčka jednoduchá

Postup přípravy:

Dvě hrsti sušených hub namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou vyměnit. Poté vyjmeme a nakrájíme na kousky.

Na másle osmahneme cibulku, přisypeme hladkou mouku a umícháme cibulovou jíšku. Rozředíme trochou studené vody a pak zalijeme vroucí vodou. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, pokrájené houby a přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut. V mléce rozmícháme ještě trochu hladké mouky a zavaříme do omáčky. Nakonec omáčku dochutíme octem a cukrem. Můžem použít i čerstvé houby, nebo houby naložené na kyselo.
Na litr vody dávám přibližně jeden hrnek mléka. Tuto omáčku dělám jako bezmasé jídlo k těstovinám, houskovému knedlíku nebo smaženkám. Samozřejmě je ještě lepší, použije-li se místo vody hovězí vývar. Je to jedna z mála omáček, která je výborná i bez smetany, pouze s mlékem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 31x)

Komentáře k receptu: Houbová omáčka jednoduchá

Komentáře

  1. Febe   09.08.2014 | 16:03 | reagovat | závadný

    V receptu není uvedeno, zda mletý nebo celý pepř. Lžička mletého pepře mi připadala moc, tak jsem dala kuličky a dvě špetky mletého. Myslím si, že přidáním cukru jsem omáčku zkazila, nepomohlo ani přidání dvou lžiček octa navíc. Rozhodně bych cukr do houbové omáčky příště nedávala. Hodnotím jako průměr.

    1. Karin   09.08.2014 | 17:35 | reagovat | závadný

      Když se vaří,tak se ochutnává,tak když ti chutnala bez cukru,proč si ho tam dávala :-! neumíš se rozhodnout sama?komentář o pepři je všehovořící :-!

      1. Eva   09.08.2014 | 22:06 | reagovat | závadný

        Souhlasím, když nejím nasládlé omáčky, tak je nevařim.

        1. Febe   10.08.2014 | 13:49 | reagovat | závadný

          Vyzkoušela jsem, moc mi nechutnala. To však neznamená, že nemám ráda sladkokyselé omáčky - ale sladkou houbovou už příště určitě ne. Z vašich reakcí si myslím, že tam dáváte celou lžičku mletého pepře - to asi přebije všechny chutě ...

  2. Týna   15.02.2014 | 12:34 | reagovat | závadný

    Udělala jsem tuhle omáčku a moc my nechutnala asi jsem jí udělala trošku jinak ale na to že je my 14 tak ujde :-)

  3. Laďa   28.01.2014 | 12:21 | reagovat | závadný

    Jednoduché, rychlé, chutné i s použitím "obyčejných žampiónů" O:-)

  4. Jačna   26.01.2014 | 14:47 | reagovat | závadný

    dobrý až na to, že u nás nikdo houby nejí, takže jsem to vařila pro dědu :-D

  5. momik   20.01.2014 | 21:32 | reagovat | závadný

    Já jsem místo vody dala vývar z povařených sušených hub...perfektní!

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X