Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 32x
1
4.84 32 Houbová omáčka jednoduchá 5 1

Houbová omáčka jednoduchá

Ingredience
Sušené houby 2 hrst
Cibule 1 ks
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Kmín 1 lžička
Hladká mouka 2 lžíce
Mléko 2 dl
Máslo 2 lžíce
Ocet 1 lžička
Cukr 1 lžička
Houbová omáčka jednoduchá

Postup přípravy:

Dvě hrsti sušených hub namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou vyměnit. Poté vyjmeme a nakrájíme na kousky.

Na másle osmahneme cibulku, přisypeme hladkou mouku a umícháme cibulovou jíšku. Rozředíme trochou studené vody a pak zalijeme vroucí vodou. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, pokrájené houby a přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut. V mléce rozmícháme ještě trochu hladké mouky a zavaříme do omáčky. Nakonec omáčku dochutíme octem a cukrem. Můžem použít i čerstvé houby, nebo houby naložené na kyselo.
Na litr vody dávám přibližně jeden hrnek mléka. Tuto omáčku dělám jako bezmasé jídlo k těstovinám, houskovému knedlíku nebo smaženkám. Samozřejmě je ještě lepší, použije-li se místo vody hovězí vývar. Je to jedna z mála omáček, která je výborná i bez smetany, pouze s mlékem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 32x)

Komentáře k receptu: Houbová omáčka jednoduchá

Komentáře

  1. Honza   29.01.2016 | 9:40 | reagovat | závadný

    Dnes jsem ji zkousel a musim rict, ze je naprosto vynikajici. Pouzil sem zmrazene houby a misto vody vyvar. Pepre jesem dal polovicni mnozstvi (mozna i mene), cukr sem nepouzil vubec. Jen sem na konci pridal par kapek octa, aby tam byl trochu citit. Já hodnotim za 1. :-)

  2. Veronika   30.10.2015 | 19:38 | reagovat | závadný

    Uvařila jsem, cukr jsem nepoužila, přidala jsem ještě trochu kyselých okurek a nemohu si stěžovat. Hodnotím za výbornou! : )

  3. Věrka   03.02.2015 | 11:51 | reagovat | závadný

    Byla výborná, pochutnali jsme si - cukr jsem nepřidávala

  4. Febe   09.08.2014 | 16:03 | reagovat | závadný

    V receptu není uvedeno, zda mletý nebo celý pepř. Lžička mletého pepře mi připadala moc, tak jsem dala kuličky a dvě špetky mletého. Myslím si, že přidáním cukru jsem omáčku zkazila, nepomohlo ani přidání dvou lžiček octa navíc. Rozhodně bych cukr do houbové omáčky příště nedávala. Hodnotím jako průměr.

    1. Karin   09.08.2014 | 17:35 | reagovat | závadný

      Když se vaří,tak se ochutnává,tak když ti chutnala bez cukru,proč si ho tam dávala :-! neumíš se rozhodnout sama?komentář o pepři je všehovořící :-!

      1. Eva   09.08.2014 | 22:06 | reagovat | závadný

        Souhlasím, když nejím nasládlé omáčky, tak je nevařim.

        1. Febe   10.08.2014 | 13:49 | reagovat | závadný

          Vyzkoušela jsem, moc mi nechutnala. To však neznamená, že nemám ráda sladkokyselé omáčky - ale sladkou houbovou už příště určitě ne. Z vašich reakcí si myslím, že tam dáváte celou lžičku mletého pepře - to asi přebije všechny chutě ...

    2. Klára   10.09.2014 | 14:03 | reagovat | závadný

      V Ingrediencich je uvedeno pepr mlety. Jen pro info. :-)

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web