Havířská česnečka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: helenajovi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g chleba tvrdší
    • 30
      g sádlo
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • masox
    • 80
      g sýr plísňový
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka
    • pažitka nebo majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na lžíci sádla osmažíme na kostičky pokrájený chléb, který po osmažení odebereme. Na zbytku sádla orestujeme pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na tenké plátky. V 1,2 l vody rozpustíme masox a přidáme na kostičky pokrájený plísňový sýr a rozvaříme. Nakonec přidáme osmahnutou cibuli a česnek, rozšlehané vejce, sůl a pepř dle chuti.
2
Pozor na sůl, je tam masox a sýr takže opatrně!!!!!!!!
3
Lijeme na talíř, na povrch nasypeme osmažený chleb a posypeme buď pažitkou, petrželkou nebo majoránkou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    11. 3. 2011 12:16

    ...je dobré použít vodu z vařených brambor ;-) ,pak se dá obejít i bez masoxu ;-) .