Havajská řepa

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce cukr krupice přírodní
    • 1
      lžíce maizena (kukuřičný škrob)
    • 0,5
      ks ananas čerstvý
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      ks červená řepa velká
    • sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrolu promíchejte cukr, škrob, sůl a na mírném ohni promíchávejte, až cukr začne karamelizovat. Pak přidejte na kousky nakrájený ananas a za stálého míchání vařte, až směs zhoustne a začnou se tvořit bubliny. Pak přidejte máslo, citronovou šťávu a řepu nakrájenou na kostičky.
2
Po nakrájení nechte řepu na kuchyňském papíře, aby odsál přebytečnou tekutinu. Na mírném ohni povařte asi 5 minut.
3
Podávejte s rýží, nejlépe jasmínovou.
4
//**Know-how:** Z čerstvého ananasu opatrně odřízněte hrubou slupku a po délce ho rozkrojte na čtvrtky. Vyřízněte střední tvrdou část, která se nepoužívá. Zbylou šťavnatou dužninu pak nakrájejte podle receptu.//
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny Z ovoce

Komentáře k receptu

  • Darina
    Darina |

    14. 1. 2016 17:38

    Červená řepa sa pridáva surová? Alebo by mala byť predom predvarená?