Grónské chlebíčky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks sardinky v oleji (Krabička)
    • 1
      ks sardelová očka (Krabička)
    • 40
      g flora
    • 50
      g majonéza
    • 2
      lžíce cibule (Jemně sekaná)
    • citron
    • 2
      ks vejce
    • nakládané okurky
    • kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Olejovky včetně oleje rozmačkáme vidličkou a promícháme je s Florou nebo máslem, přidáme část drobně krájené cibule, majolku a citrónovou šťávu. Lehce promícháme. Vzniklou pomazánku ozdobně naneseme na plátky veky, zvrásníme vidličkou (můžeme i stříkat sáčkem s ozdobnou trubičkou, ale to není vůbec nutné).Každý chlebíček ozdobíme 1 sardelovým očkem, plátkem vajíčka, plátkem okurky (nemusí být), malým kopečkem kečupu a zbytkem cibulky.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonim
    Anonim |

    5. 3. 2013 21:26

    na kolik je to porcíííí????

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    5. 4. 2009 02:58

    Sardinkovou pomazánku děláme často, přidávám místo másla raději tavený sýr (bez příchutě, obyčejný), aby to nebylo tolik tučné. Chlebíčky většinou zdobíme jen zeleninou, pomazánka je chuťově výborná, ale trochu těžší na trávení, tak aby se to odlehčilo....

  • Semis
    Semis |

    26. 4. 2007 20:58

    Na kolik je to porci prosim?