Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0x
0
0.00 0 Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu 5 1
Autor:

Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

780 minut PT0H780M
Obtížné
Porce: 4
Ingredience
Vepřový bůček 1 kg
Sůl  
Pepř mletý  
Rozmarýn  
Tymián  
Majoránka  
Česnek
jen lehce zmáčknuté stroužky
 
Vepřová panenka 200 g
Mořská sůl  
Cukr  
Celer
oloupaný
200 g
Hrušky
oloupané, zbavené jádřince
200 g
Zakysaná smetana 250 g
Citronová šťáva  
Vlašské ořechy
zkaramelizované
 
Bylinky
čerstvé
 
Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Asi 1 kg vepřového boku vykostěte a zakrojte do pravidelného obdélníku tak, aby byl všude stejně vysoký. Křížem nakrojte kůži, ze všech stran dobře osolte, přidejte čerstvě mletý pepř, rozmarýn, tymián a majoránku a celé jen lehce zmáčknuté stroužky česneku. Zavakuujte a nechte 24 hodin odležet. Po odležení vařte 12 hodin při 62,5 °C způsobem sous-vide. Uvařené zatižte a nechte zchladnout.
Asi 200 g očištěné vepřové panenky osušte a vetřete mořskou sůl a cukr. Zavakuované nechte 24 hodin odležet. Poté rozbalte, osušte a zauďte ve studeném kouři z bukových hoblin. Znovu zavakuujte a vařte při 65 °C tři hodiny. Nechte zchladnout.
Osušte 200 g oloupaného celeru a 200 g oloupané hrušky zbavené jádřince, nakrájejte na tenké plátky, pak na nudličky a dejte do ledové vody. Po 20 minutách vyndejte a dobře osušte. Přidejte 250 g zakysané smetany a dochuťte cukrem, citronovou šťávou a lehce osolte. Nechte v ledničce aspoň 2 hodiny vychladit. Bůček prohřejte v troubě, ukrojte rovnoměrný plát a zprudka po obou stranách ogrilujte. K celerovému salátu přidejte zkaramelizované vlašské ořechy a čerstvé bylinky. Podávejte k teplému bůčku a s plátky panenky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Čísla, která musíte znát, pokud chcete opravdu zhubnout! Čísla, která musíte znát, pokud chcete opravdu zhubnout!
Srdceryvný příběh malé baletky: Amputovali jí nohu, přesto jde za svým snem Srdceryvný příběh malé baletky: Amputovali jí nohu, přesto jde za svým snem
Dáda Patrasová: S rodinou nového přítele se ještě neseznámila. Znala ale jeho první ženu! Dáda Patrasová: S rodinou nového přítele se ještě neseznámila. Znala ale jeho první ženu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web