Autor:

Grilovaná pivní prsíčka

Snadné
Ingredience
Kuřecí prsa
nebo stehenní řízky
 
Anglická slanina
, moravská nebo váhalova... - plátky
 
Sůl  
Pepř mletý
nebo námi oblíbené koření (kmín, paprika...)
 
Šalvěj
- lístky nebo rozmarýn, tymián... (snítky)
 
Párátka  
Pivo
světlá nebo tmavá desítka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Uzeniny

Množství dle počtu strávníků.

Očištěné maso osolíme, okořeníme, položíme na něj buď lístky šalvěje nebo snítku tymiánu, rozmarýnu... a celé pevně obalíme do zhruba dvou plátků slaniny, které připevníme k masu párátkem. Takto připravené maso skládáme do misky, poté zalijeme pivem a v pivní lázni je necháme koupat cca 2-3 hodiny při pokojové teplotě. Pokud je nemáme zcela potopené, doporučuji během „koupele“ otočit.

Maso poté vyndáme a na rozpáleném grilu grilujeme ze všech stran dozlatova. Po sundání z grilu dáme na talíř, kde necháme cca dvě minuty odpočinout, pak rozkrojíme, na horké maso položíme plátek bylinkového másla a podáváme.

Podáváme s čerstvým pečivem a salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vepřová roláda s houbami (Foto: Jakub Jurdič) Rolády pro každého krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Grilovaná pivní prsíčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web