Autor:

Grilovaná pivní prsíčka

Snadné
Ingredience
Kuřecí prsa
nebo stehenní řízky
 
Anglická slanina
, moravská nebo váhalova... - plátky
 
Sůl  
Pepř mletý
nebo námi oblíbené koření (kmín, paprika...)
 
Šalvěj
- lístky nebo rozmarýn, tymián... (snítky)
 
Párátka  
Pivo
světlá nebo tmavá desítka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Uzeniny

Množství dle počtu strávníků.

Očištěné maso osolíme, okořeníme, položíme na něj buď lístky šalvěje nebo snítku tymiánu, rozmarýnu... a celé pevně obalíme do zhruba dvou plátků slaniny, které připevníme k masu párátkem. Takto připravené maso skládáme do misky, poté zalijeme pivem a v pivní lázni je necháme koupat cca 2-3 hodiny při pokojové teplotě. Pokud je nemáme zcela potopené, doporučuji během „koupele“ otočit.

Maso poté vyndáme a na rozpáleném grilu grilujeme ze všech stran dozlatova. Po sundání z grilu dáme na talíř, kde necháme cca dvě minuty odpočinout, pak rozkrojíme, na horké maso položíme plátek bylinkového másla a podáváme.

Podáváme s čerstvým pečivem a salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Grilovaná pivní prsíčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web