Autor:

Flambované broskve

Snadné
Ingredience
Broskve 2 ks
Máslo  
Citron 1/2 ks
Pomerančová šťáva  
Hnědý rum  
Cukr 10 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Ovoce

Cukr vložíme na pánev a necháme pomalu karamelizovat, než se nám všechen cukr rospustí přidáme šťávu z citronu. Do světlého karamelu přidáme kousek másla (cca 1×1 cm) a přilijeme 1 dcl pomerančové šťávy. V této směsi „vykoupeme“ půlky broskví. Poté si nahřejeme část pánve a vlijeme na toto místo 2 cl rumu, který okamžitě vzplane. Necháme plamen vyhasnout a hned servírujeme. Můžeme ozdobit šlehačkou nebo oříšky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Flambované broskve

Komentáře

  1. Kiara   04.09.2015 | 16:06 | reagovat |

    Vyborne!Vyvarila jsem alkohol a dala navrch slekacku a mohli jsme se s detmi ujist! Skvela varianta,kdyz mate more broskvi.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Český design: Téměř nezničitelné kabelky z bezpečnostních pásů Český design: Téměř nezničitelné kabelky z bezpečnostních pásů
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web