Flambované broskve

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks broskve
    • máslo
    • 0,5
      ks citron
    • pomerančová šťáva
    • hnědý rum
    • 10
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr vložíme na pánev a necháme pomalu karamelizovat, než se nám všechen cukr rospustí přidáme šťávu z citronu. Do světlého karamelu přidáme kousek másla (cca 1x1 cm) a přilijeme 1 dcl pomerančové šťávy. V této směsi "vykoupeme" půlky broskví. Poté si nahřejeme část pánve a vlijeme na toto místo 2 cl rumu, který okamžitě vzplane. Necháme plamen vyhasnout a hned servírujeme. Můžeme ozdobit šlehačkou nebo oříšky.
Zařazení: Zdravě i chutně Ovoce

Komentáře k receptu

  • Kiara
    Kiara |

    4. 9. 2015 16:06

    Vyborne!Vyvarila jsem alkohol a dala navrch slekacku a mohli jsme se s detmi ujist! Skvela varianta,kdyz mate more broskvi.