Autor:

Flambované broskve

Snadné
Ingredience
Broskve 2 ks
Máslo  
Citron 1/2 ks
Pomerančová šťáva  
Hnědý rum  
Cukr 10 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Ovoce

Cukr vložíme na pánev a necháme pomalu karamelizovat, než se nám všechen cukr rospustí přidáme šťávu z citronu. Do světlého karamelu přidáme kousek másla (cca 1×1 cm) a přilijeme 1 dcl pomerančové šťávy. V této směsi „vykoupeme“ půlky broskví. Poté si nahřejeme část pánve a vlijeme na toto místo 2 cl rumu, který okamžitě vzplane. Necháme plamen vyhasnout a hned servírujeme. Můžeme ozdobit šlehačkou nebo oříšky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Flambované broskve

Komentáře

  1. Kiara   04.09.2015 | 16:06 | reagovat | závadný

    Vyborne!Vyvarila jsem alkohol a dala navrch slekacku a mohli jsme se s detmi ujist! Skvela varianta,kdyz mate more broskvi.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web