Filé "rychlovka"

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g rybí file
    • 1
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      lžička kari
    • sůl
    • 200
      g eidam sýr
    • máslo Na vytření pekáčku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli a česnek nastrouháme a smícháme s kari kořením. Plátky filé osolíme, potřeme cibulovou směsí a naskládáme do pekáčku, vytřeného máslem nebo olejem, poklademe kousky másla.
2
Pečeme v troubě doměkka, asi 20-30 minut. Filé pustí šťávu, takže nemusíme podlévat. Pár minut před koncem pečení posypyme strouhaným sýrem a necháme rozpustit.Podáváme s brambory.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • terez
    terez |

    28. 9. 2014 15:36

    na kolik stupňů péct prosím?

  • terez
    terez |

    28. 9. 2014 15:36

    na kolik stupňů péct prosím?

  • Jana
    Jana |

    13. 4. 2014 13:43

    Dnes jsme měli k obědu, moc dobré, filé bylo hodně vodnaté, dělala jsem rozmražené, vykapané a upeklo se akorát :).

  • Lenka
    Lenka |

    5. 3. 2014 21:18

    já bych v první řadě zvážila vaše kuchařské dovednosti než opětkovat recept... to jste jako netušili, do čeho jdete, když jste četli ingredience... :-D takoví lidi mě dostávaj :D

  • Evka a Jery
    Evka a Jery |

    5. 3. 2014 20:29

    Vůbec nám to nechutnalo!

  • Babice
    Babice |

    27. 2. 2013 16:56

    a když nemáte kari tak tam nedávej nic ona to bude stejně sračka

  • MartikK
    MartikK |

    19. 3. 2011 21:04

    Výborné. Použila jsem mražené filety Pangase, které jsem ale předem nechala rozmrazit. I tak filety pustí šťávy až až. Směs cibule, česneku a kari je úžasná.

  • vyhnalkova
    vyhnalkova |

    23. 2. 2011 09:49

    dávám 1.chutnalo i našemu tříletému synovi

  • apetit
    apetit |

    19. 2. 2011 12:39

    Moc dobré je dobré navrch přidat trošku pepře. dávám 1.

  • vlastimil kucera
    vlastimil kucera |

    19. 2. 2010 13:43

    Vlastimil Kucerra povedlo se je to famozní

  • vlastimil kucera
    vlastimil kucera |

    19. 2. 2010 13:34

    Povedlo se je to famazní

  • veronika zatloukalova
    veronika zatloukalova |

    18. 6. 2009 10:10

    Rycle,jednoduche,dobre davam za1. vsem to chutnalo

  • Zuzana Filoušová
    Zuzana Filoušová |

    6. 9. 2008 16:06

    Včera jsem vařila na oběd, všem to moc chutnalo, je to ryché a moc dobré

  • Anonym
    Anonym |

    8. 12. 2007 18:46

    ?

  • Jana
    Jana |

    18. 10. 2007 14:45

    Dnes som to robila, veľmi nám chutili. A hlavne, je to jednoduché a rýchle.

  • jitka kopecka
    jitka kopecka |

    1. 6. 2007 18:43

    je to vynikajici.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    10. 10. 2006 11:30

    Také takto filé upravuji, ale nejprve ho posilím a pokapu citrónovou šťávou a nechám tak 2 hoďky rozmrazit.Vody z filé vždycky vyteče plno, neštěstí můj mož je hoooodně omáčkový, takže tak půlku tekutiny odeberu, vmíchám 2 lžíce solamylu a po rozmíchání (nesmí se do horkého!!!) vrátím zpět a nechám zahoustnout. Takže my s dětmi si bereme maso se zapečeným sýrem a k tomu brambory a zahuštěnou "štávu" zblajzne muž :o))))

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    28. 8. 2006 12:40

    Ano, určitě má. Dodá další rozměr chuti i vzhledu a celkově to zjemní, myslím, že bez něj by to nebylo ono.

  • Hana
    Hana |

    25. 8. 2006 12:30

    Má sýr důležitou roli v tomto receptu?

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    19. 4. 2006 12:45

    Musím souhlasit, s kvalitou filé je poslední dobou docela problém. Je mi líto, že se Vám kvůli tomu recept moc nevyvedl, jinak je to opravdu chutná záležitost. Lze to samozřejmě udělat i z jiné ryby, občas jsem to dělávala např. z hejka apod.

  • chemik
    chemik |

    19. 4. 2006 11:59

    Používejte raději mražené ryby v celku např. makrelu ap.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    19. 4. 2006 10:46

    S rybím filé-slisovanými kostkami nemám moc dobré zkušenosti.Pustí vodu zrovna tak jako filety a navíc po rozmražení se rozpadnou.Je lepší před tepelnou úpravou filety nechat rozmrazit a vodu slít.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    19. 4. 2006 10:36

    Filé - kostky jsou slisované odřezky. Filety jsou prostě kousky ryby. Vodou může být napuštěno to i to

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    19. 4. 2006 10:13

    Paní Marto, mohu potvrdit, ten pořad jsem taky viděla, testy dopadly katastrofálně, v podstatě kupujeme zmrzlou vodu / je řeč o vodě, která tam nemá co dělat, ne o přirozenou v rybím mase / a opravdu nejlépe tam dopadlo filé Tesco.

  • Marta
    Marta |

    19. 4. 2006 10:05

    Pokud nechcete kupovat filé za 260-290 Kč za kg, podle testu by mělo být nejkvalitnější filé Tesco! Mělo nejmenší obsah vody! Pokud můžete věřit všemu co řeknou v televizi, byl to pořad na čt24 Testoviny.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    19. 4. 2006 09:52

    Kupujte filé ( kocky ), nie filety. Tie sú nekvalitné, 2x zmrazované a nasiaknuté vodou. Filé sa mrazí priamo na lodiach po naporcovaní, preto je oveľa kvalitnejšie.

  • Eva
    Eva |

    19. 4. 2006 09:09

    bohužel je file, hlavně to levnější, často nekvalitně zmrazeno a opravdu pouští příliš vody. Doporučuji kupovat kvalitnější

  • magda
    magda |

    18. 4. 2006 21:50

    file mi pustilo hrozně moc vody! a scvrklo se o půlku... mám tu vodu příště nějak odebrat? když to nechám odpařit, file je moc tuhé. díky za radu