Autor:

Džuveč

Střední
Ingredience
Hovězí maso 800 g
Sůl  
Pepř mletý  
Hladká mouka 1 lžíce
Rostlinný olej 4 lžíce
Cibule 4 ks
Feferonka 2 ks
Vývar  
Zelená paprika 8 ks
Rýže 6 lžíce
Rajčata 4 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a promícháme s moukou. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, přidáme maso a zprudka po všech stranách opečeme, až si pustí vlastní šťávu. Chvíli dusíme ve vlastní šťávě, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

Během dušení podle potřeby podléváme dalším vývarem a občas promícháme. Před koncem dušení přidáme vyčištěné a pokrájené papriky, propláchnutou rýži a později ještě nakrájená rajčata. Dodusíme, až jsou maso i rýže měkké. Podáváme s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3-
2.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3- (hodnoceno 3x)
Bábovka z křehkého těsta plněná vejci Vajíčka v osmi skvělých variacích Články z

Komentáře k receptu: Džuveč

Komentáře

  1. dr. Azbest   18.12.2012 | 21:55 | reagovat | závadný

    Do džuveče patří česnek!
    Výborný je džuveč z vepřového srdce s trochou jater a s kořenovou zeleninou.

  2. qsalat   19.11.2011 | 15:06 | reagovat | závadný

    Vyzkoušel jsem tento recept a bylo to tak vynikající,že ho rodina udělala a ještě 2 dny se olizovala za ušima. DOPORUČUJI!

  3. Marianna   02.11.2005 | 10:55 | reagovat | závadný

    Tak ja poznam dzuvec troska inak, okrem zelenej papriky a rajcin sa tam dava mrkva a baklazan, zahusti sa s mukou rozmiesanou vo vode, nedava sa tam vobec ryza, ale sa zvlast uvari ryza k dzuvecu alebo zemiakova kasa.Tak som to jedla v Sarajeve a je to super!

  4. Anonym   09.11.2004 | 15:17 | reagovat | závadný

    Rýže je nejlepší přidat v sáčku. Má to pak lepší chuť. Takovou výraznější. Akorát ten sáček se špatně rozděluje na porce.

  5. Zuzana Typová   03.11.2004 | 16:33 | reagovat | závadný

    Myslím si, že by bylo dobré zmínit přesně jak se to dělá s tou rýží, jestli se dává syrová co se neprodává v sáčcích nebo jaká

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web