Kuskus se zeleninou a tuňákem

Hodnocení:

Moje:

-
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g kuskus - suchý
    • vývar na zalití kuskusu
    • 200
      g čerstvá zelenina nebo mražená - mix více druhů, cca
    • 80
      g tuňák - ve vlastní šťávě nebo v oleji, cca
    • 1
      lžička kari
    • čínská rybí omáčka nebo sojová omáčka dle chuti
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuskus nasypeme do misky a zalijeme dle návodu na obalu buď horkým vývarem nebo vodou a necháme nabobtnat pod pokličkou.
2
Zeleninu volíme z více druhů: mrkev, paprika, pórek... a použít můžeme i hlívu, jidášovo ucho... Vše krájíme na drobno, aby se houby a zelenina osmažila za co nejkratší dobu v minimálním množství oleje. Ke konci smažení zeleninu dochutíme trochou kari koření a rybí nebo sojovou omáčkou dle chuti a přisypeme prohřát okapaného tuňáka.
3
Do pánve přisypeme hotový kuskus, promícháme, případně ještě dochutíme solí či omáčkou a podáváme.
4
Dle chuti můžeme na talíři kuskus dozdobit čerstvou zeleninou, jemně nasekanými sušenými rajčaty, olivami, bylinkami...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.