Autor:

Bramborový džuveč

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Cibule 500 g
Vejce 2 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Hladká mouka 2 lžíce
Sádlo 1 lžíce
Paprika - sladká 1 špetka
Vývar 2 dl
Kyselá smetana 1 dl
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme nebo prolisujeme. Přidáme k nim vejce, špetku soli, lžíci mouky, sádla a vypracujeme těsto, z něhož vytvoříme malé karbanátky. Karbanátky osmažíme na sádle. Pak do téhož sádla nasypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, osmahneme ji, osolíme, opepříme a opaprikujeme.

Vývar z masoxu rozmícháme s kysanou smetanou a lžící mouky a zalijeme tím cibuli. Do zapékací misky urovnáme vrstvu cibule, vrstvu karbanátků a opět cibuli, vše zalijeme 3 lžícemi oleje a zapečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Hovězí svíčková v růžovém pepři Recept na víkend: Hovězí svíčková v růžovém pepři Články z

Komentáře k receptu: Bramborový džuveč

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web