Dýňové karí je dokonalý komfort food, můžete na něm přečkat celý podzim i zimu. Jednou si do něho přidejte krevety, jindy kousky kuřete nebo na kostičky pokrájené mango. Variant je nekonečno.
V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli. Po 5 minutách přidejte najemno nasekaný česnek, zázvor a restujte další 2 minuty. Vmíchejte kari a chilli, špetku soli, pepře a ještě minutu restujte. Nyní přisypte na kostičky pokrájenou dýni a slitou cizrnu. Promíchejte, aby se vše pokrylo kořením, a restujte dalších 5 minut. Zalijte 1 hrnkem vody a povařte 15 minut.
Vlijte rajčata i se šťávou a kokosové mléko, přiveďte k varu, nechte ještě asi 5 minut na mírném plameni probublávat. Nakonec podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte máslo a nasekaný koriandr. Podávejte s rýží ozdobené najemno pokrájeným pórkem.