Autor:

Dušené zelí jako příloha

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kysané zelí
jedna sklenice / sáček
1 balení
Sádlo
i tři, podle velikosti cibule
2 lžíce
Cibule 1 ks
Cukr
dle chuti
1,5 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Kmín 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Zelí zbavíme nálevu (neproplachujeme), velmi malou část necháme. Vložíme do hrnce, zasypeme kmínem a dusíme do měkka.
Mezitím si uděláme zásmažku - na pánev dáme sádlo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, smažíme dozlatova, nakonec odstavíme a zaprášíme lžící hladké mouky. Zásmažku vsypeme do již měkkého zelí, důkladně promícháme, dochutíme cukrem a solí.

Recept je výbornou přílohou k jakékoli formě uzeného masa, případně i k bramborovým (i plněným) knedlíkům, ale i jako náhrada za oblohu. Je to snadno zapamatovatelná rychlovka, která se u nás drží věrně na stole. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Dušené zelí jako příloha

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web