Dušené zelí jako příloha

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení kysané zelí jedna sklenice / sáček
    • 2
      lžíce sádlo i tři, podle velikosti cibule
    • 1
      ks cibule
    • 1,5
      lžíce cukr dle chuti
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí zbavíme nálevu (neproplachujeme), velmi malou část necháme. Vložíme do hrnce, zasypeme kmínem a dusíme do měkka.
2
Mezitím si uděláme zásmažku - na pánev dáme sádlo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, smažíme dozlatova, nakonec odstavíme a zaprášíme lžící hladké mouky. Zásmažku vsypeme do již měkkého zelí, důkladně promícháme, dochutíme cukrem a solí.
3
Recept je výbornou přílohou k jakékoli formě uzeného masa, případně i k bramborovým (i plněným) knedlíkům, ale i jako náhrada za oblohu. Je to snadno zapamatovatelná rychlovka, která se u nás drží věrně na stole. :-)
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.