Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12x
2+ 1 5
Autor:

Dušené ledvinky

Střední
Ingredience
Vepřové ledvinky 500 g
Rostlinný olej 60 g
Cibule 1 ks
Kmín  
Paprika - sladká 1 lžička
Hladká mouka 10 g
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Vepřové

Ledvinky důkladně umyjeme, zbavíme tuku, nakrájíme na tenké plátky, znova důkladně propláchneme a necháme na sítě okapat. Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, kmín, okapané ledvinky a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, zaprášíme moukou a ještě chvíli dusíme.

Potom ledvinky zalijeme vařící vodou a za stálého míchání důkladně povaříme. Solíme až na míse a ihned podáváme. Tímto způsobem připravujeme také hovězí nebo telecí ledvinky a telecí játra.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 12x)
Trhanec s jablky a rozinkami Velikonoce den po dni. Připravte si tradiční menu Články z

Komentáře k receptu: Dušené ledvinky

Komentáře

  1. Andrea   02.08.2013 | 11:33 | reagovat | závadný

    Proboha lidi, naučte se už správně psát česky. "Nechat je 3 hodiny v mléku, aby nesmrdělY."TY ledvinkY. Patří tam tvrdé Y. Už mi to trhá uši a oči. Na každém fóru, v pomalu každém příspěvku.

  2. Lenka Bliznáková   23.05.2012 | 17:47 | reagovat | závadný

    Dnes jsem udělala ledvinky podle receptu k večeři a moc jsme si pochutnali :-) mňam.

  3. Mája Ž.   27.11.2011 | 20:16 | reagovat | závadný

    Bylo to výborné, s manželem jsme si moc pochutnali! Pro neznalé (i já mezi ně patřila) z ledvinek je třeba vykrájet poměrně dost kanálků a močovodů, prostě vše bílé musí pryč! :) A pak mi bylo doporučeno nechat je 3 hodiny v mléku, aby nesmrděli, a pak opět pořádně propláchnout.

  4. Dočík   09.01.2011 | 12:54 | reagovat | závadný

    přesně tak je dělám,ale nakonec do toho lupnu smetanu. Ledvinky na cibulce s paprikou a smetanou je největší dobrota. :-P

  5. pioli   31.12.2010 | 12:27 | reagovat | závadný

    a já je dneska dělám k obědu, dušené ledvinky máme moc rádi :-))

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X