Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13x
2+
4.38 13 Dušené ledvinky 5 1
Autor:

Dušené ledvinky

Střední
Ingredience
Vepřové ledvinky 500 g
Rostlinný olej 60 g
Cibule 1 ks
Kmín  
Paprika - sladká 1 lžička
Hladká mouka 10 g
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Vepřové

Ledvinky důkladně umyjeme, zbavíme tuku, nakrájíme na tenké plátky, znova důkladně propláchneme a necháme na sítě okapat. Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, kmín, okapané ledvinky a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, zaprášíme moukou a ještě chvíli dusíme.

Potom ledvinky zalijeme vařící vodou a za stálého míchání důkladně povaříme. Solíme až na míse a ihned podáváme. Tímto způsobem připravujeme také hovězí nebo telecí ledvinky a telecí játra.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 13x)
Hamburger "smoky dish" Poctivý hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Dušené ledvinky

Komentáře

  1. Iveta   09.03.2015 | 12:04 | reagovat | závadný

    Milá Andreo, čtěte si radši klasiku a vaření nechte jiným. U ledvinek je podstatné, aby nebyli/y cítit a je jedno, jestli s i nebo s y. :-P

  2. Andrea   02.08.2013 | 11:33 | reagovat | závadný

    Proboha lidi, naučte se už správně psát česky. "Nechat je 3 hodiny v mléku, aby nesmrdělY."TY ledvinkY. Patří tam tvrdé Y. Už mi to trhá uši a oči. Na každém fóru, v pomalu každém příspěvku.

  3. Lenka Bliznáková   23.05.2012 | 17:47 | reagovat | závadný

    Dnes jsem udělala ledvinky podle receptu k večeři a moc jsme si pochutnali :-) mňam.

  4. Mája Ž.   27.11.2011 | 20:16 | reagovat | závadný

    Bylo to výborné, s manželem jsme si moc pochutnali! Pro neznalé (i já mezi ně patřila) z ledvinek je třeba vykrájet poměrně dost kanálků a močovodů, prostě vše bílé musí pryč! :) A pak mi bylo doporučeno nechat je 3 hodiny v mléku, aby nesmrděli, a pak opět pořádně propláchnout.

  5. Dočík   09.01.2011 | 12:54 | reagovat | závadný

    přesně tak je dělám,ale nakonec do toho lupnu smetanu. Ledvinky na cibulce s paprikou a smetanou je největší dobrota. :-P

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Rajčata od A do Z: Jak na to, aby neuhnívala a měla plnou, sladkou chuť Rajčata od A do Z: Jak na to, aby neuhnívala a měla plnou, sladkou chuť
Vlasy od A do Z: Suchý šampon jim dodá objem, neumyje je! Vlasy od A do Z: Suchý šampon jim dodá objem, neumyje je!
Nejšílenější plavky světa! Podívejte se na modely, které se nepovedly! Nejšílenější plavky světa! Podívejte se na modely, které se nepovedly!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web