Autor:

Dušené kuře (králík) s cizrnou

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
4 porce: stehenní řízek, paličky, čtvrtky...
4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Olej
nebo máslo
 
Cibule
velká
1 ks
Česnek 4 stroužek
Rajský protlak 2 lžíce
Kari
dle chuti, cca
1 lžíce
Slovenská paprika 1 ks
Vývar
cca
400 ml
Cizrna
ve slaném nálevu, okapaná, pevný podíl cca
250 g
Jíška
je-li třeba zahustit omáčku (není nutná)
 
Dušené kuře (králík) s cizrnou

Postup přípravy:

Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a necháme jí osmažit dosklovata. Přidáme nasekaný česnek, protlak a kari a ještě krátce vše za stálého míchání zasmažíme. Přilijeme vývar, je-li protlak příliš kyselý, můžeme přisladit omáčku troškou cukru, přisypeme pokrájenou očištěnou papriku, vše dobře promícháme, do omáčky vrátíme osmažené porce kuřete a dusíme zvolna pod poklicí, za občasného promíchání dle druhu masa cca 30-40 minut. Je-li třeba, můžeme podlít vývarem dle potřeby, ale většinou to není nutné a vydušením části vývaru se omáčka cibulí a paprikou dostatečně zahustí sama, ale to poznáme až během vaření. Pokud je omáčka řídká, můžeme jí zahustit troškou jíšky. Na závěr do omáčky nasypeme okapanou cizrnu, kterou necháme krátce prohřát, dle chuti omáčku dochutíme solí, pepřem nebo místo soli můžeme použít trochu sojové omáčky a můžeme podávat.

Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i těstoviny, brambory či gnocchi.

Cizrnu můžeme použít pochopitelně i doma předem uvařenou.

Pokud budeme připravovat pokrm s králičím masem, postup přípravy zůstane stejný, jen doba dušení bude o něco málo delší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Dušené kuře (králík) s cizrnou

Komentáře

  1. Renata Šourová   12.12.2016 | 13:19 | reagovat |

    Byla to moje vůbec první zkušenost s cizrnou, připravila jsem takto kuře a bylo vynikající. Děkuji za recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web