Drůbeží salát II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g drůbeží maso kuřecí či krůtí, cca
    • koření dle chuti
    • olej
    • 0,5
      ks cibule
    • 1
      ks rajče pevné (cca 50 gramů)
    • 0,5
      ks paprika
    • 1
      lžíce zakysaná smetana plnější
    • 1
      lžička dijonská hořčice dle chuti, cca plnější
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso osolíme, okořeníme a osmažíme na malém množství rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova. Po osmažení maso necháme zchladnout, pokrájíme ho na malé kousky a dáme do misky, kam přidáme drobně pokrájené rajče bez semínek, cibuli a papriku. Přidat můžeme i kousek salátové okurky, ale to jen v případě, že budeme podávat bez proležení, aby okurka nepustila do salátu příliš vody. Zakysanou smetanu přidáme s dijonskou hořčicí do misky k masu a zelenině, osolíme, opepříme a pokud jsme měli zeleninu vychladlou, můžeme ihned podávat nebo salát necháme krátce proležet v chladnu.
2
Podáváme s čerstvým pečivem nebo toustem.
3
Na salát můžeme použít maso ze zbylého pečeného nebo grilovaného masa.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.